tirsdag den 5. april 2011

Nyt projekt skal afskaffe de sidste papireksaminer på universiteterne

Videnskabsministeriet sætter nu strøm til de skriftlige prøver ved at digitalisere de eksaminer, hvor de studerende stadig møder op for at løse opgaverne med blyant og papir. I første omgang som et pilotprojekt på Aarhus Universitet, som derefter skal udbredes til de øvrige universiteter.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har underskrevet en aftale med Netcompany A/S om udviklingen af en ny it-løsning, der skal digitalisere de skriftlige eksamener på universiteterne. I første omgang er der tale om en pilotløsning, som afprøves på et begrænet antal eksaminer på Aarhus Universitet. Pilotløsningen skal understøtte en fuld digital eksamensproces og samtidig gøre eksamenssituationen mere velkendt for de studerende.

Både de studerende og universiteterne har længe haft et stort ønske om at kunne udnytte de digitale muligheder til eksamen uden øget risiko for eksamenssnyd. Derfor har Universitets- og Bygningsstyrelsen stået i spidsen for to udvalg, som med inddragelse af universiteterne har kigget på mulighederne for yderligere digitalisering af universiteterne og herunder specifikt de skriftlige eksaminer.

Senest anbefalede udvalget for digitalisering af eksaminerne på universiteterne blandt andet at udvikle et teknik system med særligt fokus på at modstå risikoen for snyd. Løsningen vil være den første af sin art i landet, hvor den studerende samtidig anvender sin egen bærbare computer. Det giver økonomiske og praktiske fordele for universiteterne, som har støttet positivt op bag projektet. Rapporterne fra begge udvalg og deres anbefalinger for at gøre eksamensområdet mere digitalt - "Rapport om digitale eksaminer på universiteterne" og "En mere ambitiøs anvendelse af it på universiteterne" - kan læses via link nedenfor.

Løsningen udvikles i tæt samarbejde med Aarhus Universitet, mens de øvrige universiteter og de studerende følger forløbet tæt i en tilknyttet ekspertgruppe. Udviklingen af løsningen foregår hen over sommeren og efteråret 2011. Efter at pilotfasen afsluttes til vinter, skal løsningen udbredes til de øvrige universiteter på baggrund af erfaringerne fra Aarhus.

Pilotprojektet er finansieret af Videnskabsministeriet og er en del af ministeriets arbejdsprogram Digitale Veje til Vækst .

Læs mere her

tags: Videnskabsministeriet, Aarhus Universitet, 2011, økonomi, computer, studerende, sprog, pilotprojekt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar