torsdag den 28. april 2011

Flere unge uddanner sig

Stadig flere unge danskere får en mellemlang eller lang videregående uddannelse. Kun i Norge og Holland er andelen højere, viser ny rapport fra OECD.

I dag har OECD offentliggjort rapporten "Education at a Glance", der sammenligner uddannelsesniveau i OECD-landene.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) har følgende kommentarer:

Danmark er rigtigt flot placeret på uddannelsesområdet internationalt, og udviklingen går den rigtige vej. Andelen af unge, som får en mellemlang- eller videregående uddannelse, er steget, så det nu er over en tredjedel af de 25 til 34-årige. Kun i Holland og Norge er det en højere andel.

Det ændrer dog ikke ved, at vi i Danmark skal blive ved med at sikre, at flere får en uddannelse og at gøre vores uddannelser bedre. Uddannelserne skal i stigende grad tilpasses samfundets behov. Jeg har i efteråret fokus på en række områder, hvor jeg mener, vi skal sætte ind. Det er for eksempel højere undervisningskvalitet, mere iværksætteri og større internationalt fokus. I øjeblikket er jeg i gang med en rundtur på landets otte universiteter for at drøfte mine ideer og hente inspiration til at få bedre uddannelser og forskning i Danmark.

Et punkt, hvor danske studerende stadig er et stykke under OECD-gennemsnittet, er alderen ved uddannelsesstart. Danmark har også stadig nogle af de ældste kandidater. De seneste år er det gået den rigtige vej, men rapporten tydeliggør, at det er et område, som vi fortsat skal have fokus på.

- http://www.ubst.dk/nyheder/ny-oecd-rapport-viser-et-hojt-uddannelsesniveau-og-hoj-fuldforelsesprocent-i-danmark" target="_blank">Nyhed hos Universitets- og Bygningsstyrelsen
- http://www.ubst.dk/uddannelse-og-forskning/uddannelsesstatistik/Danske%20universiteter%20i%20internationalt%20perspektiv/Education%20at%20a%20Glance%202010.pdf" target="_blank">Rapporten "Education at a Glance 2010" hos Universitets- og Bygningsstyrelsen (PDF)

Læs mere her

tags: Holland, Danmark, 2010, Norge, uddannelse, 2020, 2020, studerende, videregående uddannelse, PDF, iværksætteri, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar