mandag den 13. juni 2011

DR efterlyser sjove til ny uddannelse

Gennem mange år har DR haft tradition for at lave nyskabende satire. Casper Christensen, Drengene fra Angora, Banjos Likørstue, Gramsespektrum, Tjenesten og Flemmings Helte er blot nogle af dem, DR har budt på i sendefladen og har hjulpet på vej.

Men de spøjse indslag og skraldgrinene kommer ikke af sig selv, og DR efterlyser nu unge, der vil være med i et særligt, etårigt uddannelsesforløb for seks-otte mænd og kvinder, som har lyst til at lave satire sammen med DR.

?I DR Ung har vi i snart mange år haft et talentudviklingsprogram, som går under navnet ?Talentholdet?. Vi starter et nyt talenthold hvert år, men i år har vi for første gang besluttet at gøre det på en ny måde ved at oprette et hold, som er 100 procent dedikeret til satiren. På den måde håber vi at holde fødekæden i gang på satireområdet og opdyrke nye talenter,? siger Kasper Tøstesen, der er redaktionschef i DR Ung.

Satire fra P1 til Ramasjang
Selv om Satireholdet er en del af DR Ung, er det i princippet mænd og kvinder i alle aldersklasser, der kan melde sig til holdet, der starter til efteråret.

?Vi vil få behov for forskellige typer, da Satireholdet komme til at udvikle satireidéer til alt fra P1 til Ramasjang og alt fra skør ungdomssatire til politisk satire. Allerede nu er interessen fra DRs afdelinger stor, og vi har både fået forespørgsler fra DR2, Ramasjang, P1, P3 og DRs kommende ungesatsning, som gerne vil lave produktioner med vores kommende talenter, når de er klar til det,? siger Kasper Tøstesen.

På Satireholdet vil ?sjoverne? blandt andet blive undervist i dramaturgi ogde forskellige genrer inden for humor, udvikle karakterer og i det hele taget være med til at skabe konkrete satiriske programmer og indslag til DR.

Normalt optager DR fire på talentholdene hver gang, men på Satireholdet bliver der altså mellem seks og otte, da mange satireideer opstår, når man inspirerer hinanden.
DRs lyttere, seere og netbrugere vil allerede ret hurtigt komme til at mærke, at der er kommet nye satirikere inden for dørene i DR Byen.

Skabe et kraftcenter
?I starten vil Satireholdet eksperimentere med små korte ting til DRs programmer, og så må vi se, hvad der opstår efterhånden. Med det nye satirehold vil vi i hvert fald gerne skabe et kraftcenter for satire og skabe grobunden for ny satire og humor i forhåbentlig mange år frem,? siger Kasper Tøstesen.

Går man og drømmer om at komme på DRs nye satirehold, skal DR Ung have en ansøgning senest den 20. juni klokken 12.00. Hvordan man præcis gør, kan man se på www.dr.dk/satireholdet.

Læs mere her

tags: politi, uddannelse, DR Byen, fødekæde, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar