torsdag den 16. juni 2011

Uddannelsesinstitutioner samarbejder på tværs af grænsen

I forbindelse med den kommende faste forbindelse over Femern Bælt bliver det forventet at der på sigt vil opstå et grænseoverskridende arbejdsmarked. Projektet BELTFOOD arbejder derfor for at få tyske og danske uddannelsesinstitutioner indenfor fødevareerhvervet til at indgå eller udvide deres samarbejder over grænsen.

UCSJ Ankerhus lagde i starten af juni hus til et kick-off samarbejdsmøde mellem tyske og danske uddannelsesinstitutioner. Her blev der diskuteret udfordringer og muligheder for synergier mellem de deltagende institutioner. I løbet af dagen var der fokus på de forskellige tyske og danske uddannelsers indhold, nye kompetencekrav i det grænseoverskridende arbejdsmarked og mulige tilgange til samarbejde. Både de danske og de tyske uddannelsesinstitutioner var meget positive overfor kommende samarbejder.

Prof. Dr. Pietsch fra universitetet i Lübeck er overbevist om, at "arbejdsmarkederne bliver mere og mere internationale, og dermed øges kravene til det læringsmæssige indhold. Derfor kunne vi også forestille os partnerskaber med danske institutioner. "

Den tysk-danske dialog mellem uddannelsesinstitutionerne vil fortsætte og det forventes at der bliver sat et nyt møde i stand i sensommeren eller efteråret.

- Vi oplevede en utrolig god og positiv tilgang til samarbejdet mellem uddannelsesinstitutionerne på dette første kick-off møde og vi glæder os meget til at forsætte dette spændende forløb. For at få samarbejder, der bærer frugt for både uddannelsesinstitutioner, virksomheder og studerende er det afgørende at have erhvervet med. Hvis arbejdsstyrken skal opgraderes til at have en international profil, så skal vi kigge indad i fødevareerhvervet og udpege de væsentligste behov og tage dem med som en aktiv del af samarbejderne, lyder det fra Lise B. F. Jensen, dansk projektleder for BELTFOOD.

Der findes allerede nu nogle samarbejder mellem uddannelsesinstitutioner over grænsen, men vi kan sagtens udbygge dem og få mange flere samarbejder i gang. Vi tror at virksomhederne i højere grad end nu vil være aktive på begge sider af grænsen, når den faste forbindelse kommer. På den lange bane skal vi være rigtig gode til at få uddannelsesinstitutioner til at arbejde sammen på tværs af grænsen både med hinanden, men også med virksomheder fra den anden side af vandet, slutter Lise B. F. Jensen.


Faktabokse:

Hvad er BELTFOOD?
BELTFOOD er et internationalt samarbejdsprojekt mellem Grønt Center og Wirtschaftsförderung Lübeck.

Projektet arbejder både med kompetenceudvikling i virksomheder i Femern Bælt regionen med fokus på at udvikle de internationale kompetencer, men samtidig arbejder projektet for en stærkere kobling mellem virksomhederne og forskning & uddannelse.

Projektet skal ligeledes positionere Femern Bælt Regionen og BELTFOOD som et stærkt fødevareindustrielt område.

Projektet forløber over tre år og er hovedsaligt finansieret af INTERREG IVA program for Den Europæiske Union og Vækstforum Sjælland.

Uddannelsesinstitutioner på mødet:
CELF - Center for Erhvervsrettet Uddannelse Lolland Falster
Gewerbeschule Nahrung und Gastronomie
Lübeck Universitet
Selandia - Center for Erhvervsrettet uddannelse
UCR - Slagteriskolen i Roskilde
UCSJ University Collage Sjælland ernæring og sundhed Ankerhus

De to organisationer bag BELTFOOD, Wirtschaftförderung Lübeck og Grønt Center deltog ligeledes.

Læs mere her

tags: uddannelse, Sjælland, Roskilde, virksomhed, Lolland, studerende, uddannelsesinstitution, kompetenceudvikling, organisation, arbejdsmarked, projektleder,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar