søndag den 19. juni 2011

Jobcenter Vesthimmerland kåret som gazelle-jobcenter

Jobcenter Vesthimmerland har på baggrund af en målrettet og succesfuld indsats på beskæftigelsesområdet vundet den fornemme titel Gazelle-jobcenter i Nordjylland.

Beskæftigelsesregion Nordjylland har kåret Jobcenter Vesthimmerland som gazelle-jobcenter i regionen. Kåringen sker på baggrund af jobcentrets flotte resultater med at få kontanthjælpsmodtagere med problemer ud over ledighed i aktivering på virksomheder.

En landsdækkende kampagne, som Arbejdsmarkedsstyrelsen og de fire beskæftigelsesregioner søsatte i juni 2009, er baggrund for kåringen.
Hovedformålet med kampagnen er oprettelsen af virksomhedscentre (aftaler mellem virksomheder og jobcentret), der arbejder på at få flere kontant- og starthjælpsmodtagere med problemer ud over ledighed (matchgruppe 2) ud i aktive tilbud på en arbejdsplads.

Hans Jørgen Kastberg - formand for beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerlands Kommune - glæder sig over den flotte titel til Jobcenter Vesthimmerland:

- Vi kan være yderst tilfredse med at have præsteret en stigning på hele 246 procent i antallet af kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2 i virksomhedsrettet aktivering siden kampagnens start i juni 2009.
39 personer er i øjeblikket i aktivering i virksomheder i Vesthimmerlands Kommune. Den målrettede indsats giver mere viden om personernes styrker og svagheder, så vi bliver endnu bedre til at finde passende aktivering på virksomhederne. Samtidig vil jeg også gerne rose virksomhederne for deres rummelighed. Alle involverede har været med til at hjælpe den flotte placering på vej, udtaler formand for beskæftigelsesudvalget Hans Jørgen Kastberg.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune er da også yderst tilfreds med titlen og Jobcenter Vesthimmerlands præstation:

Postadresse: Himmerlandsgade 27 · 9600 Aars · Tlf.: 99 66 70 00 · www.vesthimmerland.dk

?I Vesthimmerlands Kommune bruger vi forholdsvis mange ressourcer på matchgruppe 2, fordi de ledige har fysiske, psykiske eller sociale problemer ud over ledigheden. Matchgruppe 2 er en vanskelig gruppe at få integreret på arbejdsmarkedet, derfor er jeg stolt og glad over at se, at den nuværende indsats virker?, udtaler Borgmester Knud Kristensen (C).

Titlen som gazelle-jobcenter tildeles Jobcenter Vesthimmerland i tæt konkurrence med flere andre jobcentre i regionen. Kampagnen løber frem til og med juni 2011.

Fakta:
Jobcenter Vesthimmerlands resultater:

Ved opstart juni 2009 - 24 pers. I aktivering per mdr.
Status juni 2010 - 29 pers. I aktivering per mdr.
Status april 2011 - 83 pers. I aktivering per mdr.
Måltal for juni 2011 - 39 pers. I aktivering per mdr.

For yderligere oplysninger kontakt:
Borgmester Knud Kristensen, Vesthimmerland Kommune på tlf. 99 66 70 01.
Formand for Beskæftigelsesudvalget, Hans Jørgen Kastberg på tlf. 20 48 35 88

Læs mere her

tags: 2009, 2010, 2011, Nordjylland, virksomhed, konkurrence, jobcentre, beskæftigelse, arbejdsmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar