onsdag den 29. juni 2011

LO's Jobpatrulje rykker ud

Sommeren står for døren, og tusindvis af unge under 18 år bruger ferien på at knokle i et fritidsjob. Fra i dag og hen over sommeren sørger LO's Jobpatrulje for, at de unge fritidsjobbere arbejder under ordentlige forhold.

Mange unge vælger at bruge noget af sommerferien i et fritidsjob. For mange af dem vil det være første gang, de sætter benene på en arbejdsplads.

Men det er desværre ikke uden risiko. Tal viser, at alt for mange unge arbejder under farlige og ulovlige arbejdsforhold, og at mange af arbejdsgiverne ikke lever op til de regler, der gælder for at instruere og beskytte de unge mod ulykker, nedslidning og farligt arbejdsmiljø.

Sidste års Jobpatrulje-statistik viste for eksempel, at alt for mange løfter mere end de må, eller ikke er blevet instrueret i at undgå arbejdsskader, som loven kræver. Alt i alt vurderede Jobpatruljen, at der var problemer på mere end hver tredje arbejdsplads.

For at sikre de unge gode og ordentlige arbejdsforhold vil LO?s Jobpatrulje sommeren over besøge de unges arbejdspladser i hele landet. Alt fra supermarkeder, kiosker, bagere, slagtere, cafeer, pizzeriaer og restauranter kan vente sig et besøg af Jobpatruljens mange aktivister.

? De unge udgør en rigtig god, og billig, arbejdskraft. Men når vi ved, at de unge har en langt højere ulykkesfrekvens end de ?voksne?, så er det arbejdsgivernes pligt og ansvar at passe godt på dem. Derfor er Jobpatruljens indsats enormt vigtig for at sikre, at de unge arbejder under ordentlige arbejdsforhold, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Udover at sætte fokus på arbejdsforhold og dårligt arbejdsmiljø vil Jobpatruljen oplyse de unge om deres rettigheder på arbejdsmarkedet, ligesom man vil fortælle de unge fritidsjobbere om fordelen ved at være organiseret i en fagforening.

? Jobpatruljens besøg på arbejdspladserne er for mange af de unge den første gang, at de kommer i kontakt med fagbevægelsen. Så det handler også om, at de unge forstår, hvor vigtigt det rent faktisk er at blive medlem af en fagforening, siger Ejner K. Holst.

Som noget nyt samarbejder LO i år med Arbejdstilsynet, der vil assistere ved udvalgte virksomhedsbesøg.

LO?s Jobpatrulje udsender løbende pressemeddelelser om resultaterne, men pressen er også meget velkommen til at køre med på Jobpatrulje-tur i løbet af sommeren. Mere information om, hvor i landet og på hvilke virksomheder Jobpatruljen aflægger besøg, kan du finde på www.jobpatruljen.dk. Her kan du også finde kontaktpersoner på alle landets Jobpatruljer.

Hele året vejleder Jobpatruljen børn og unge, forældre, arbejdsgivere og lærere både via www.jobpatruljen.dk og Fagbevægelsens Hotline tlf. 80 24 10 10, hvor man kan ringe gratis alle hverdage kl. 9-16.

Læs mere her

tags: restaurant, LO, fagforening, fagforening, ulovlige, virksomhed, ulykker, supermarked, Arbejdstilsynet, fagbevægelsen, arbejdskraft, sommerferie, miljø, arbejdsmiljø, LO-sekretær, arbejdsgiver, arbejdsmarked, pressemeddelelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar