torsdag den 2. juni 2011

Europas stærkeste alliance mellem tekniske universiteter er en realitet

Europas førende tekniske universiteter går nu sammen for at sikre den stærkest mulige forskning til fælles indsats over for de globale udfordringer. Alliancen får navnet EuroTech Universities.

Europa har nu fået en unik videnplatform med det mål i fællesskab at søge de teknologiske løsninger på nogle af de store globale udfordringer. Samarbejdet vil de næste år tage udgangspunkt i grøn teknologi som et fælles fokusområde med særdeles høj prioritering fra de involverede parter.

Alliancen blev dannet på et nylig afholdt rektormøde i München, hvor rektorerne for alliancens fire eliteuniversiteter etablerede EuroTech Universities Excellence in Science and Technology , der består af DTU, TU/e (Technische Universiteit Eindhoven), TUM (Technische Universität München) og EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne).

Den fælles vision er at skabe Europas stærkeste forsknings- og uddannelsesprogrammer inden for naturvidenskab og teknisk videnskab.

Dansk teknisk videnskab med DTU er udpeget på Times Higher Education-rankingen som førende i hele verden. EPFL er nylig i Leidens Crown Indicator udpeget som Europas førende tekniske universitet. Med denne alliance har Europa dermed fået en fælles platform med de ypperste kompetencer inden for teknik og naturvidenskab. Således er der skabt et fundament for et forum, hvor Europas eliteuniversiteter i samarbejde kan udtænke temaer for fremtidig forskning, uddannelse, videnoverførsel og innovative tiltag i kontakt med erhvervsliv og beslutningstagere på den europæiske arena, udtaler DTU-rektor Lars Pallesen.

Hvert universitet afsætter en mio. euro om året til formålet, og DTU vil til efteråret samle særligt udvalgte professorer fra hvert universitet, der i fællesskab skal definere og konkretisere indsatsen herunder hvilke instrumenter der skal til for at skabe et frugtbart forsknings- og uddannelsessam-arbejde inden for green technologies i alliancens regi.

Fra DTU s side er vi stolte over, at tre så stærke europæiske universiteter ønsker et så tæt samarbejde, der i realiteten udgør en garanti for, at DTU kan leve op til sin nationale rolle som teknisk-naturvidenskabelig dynamo for dansk industri og erhvervsliv samt videnbase for myndigheder, siger rektor Lars Pallesen.

For yderligere oplysninger kontakt:
Rektor Lars Pallesen på telefon: 4525 1001
eller
Dekan Martin Bendsøe på telefon: 4525 1013

Læs mere her

tags: Europa, euro, uddannelse, teknologi, DTU, rektor, sprog, naturvidenskab, videnskab,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar