lørdag den 18. juni 2011

Kurser øger chancen for et nyt job

ET AMU-kursus øger chancen for at få et nyt job, viser ny AKF-analyse. Derfor er regeringens nedskæring af efteruddannelse helt sort, siger Ejner K. Holst.

Når en medarbejder opnår et certifikat via fx et AMU-kursus, har vedkommende større chance for at få et nyt job. Det er en af konklusionerne i analysen ?Effekter af efteruddannelse af faglærte og ufaglærte?, som AKF (Anvendt KommunalForskning) har udarbejdet for LO.

? Det er dejligt at få bekræftet det, vi hele tiden har sagt, nemlig at efteruddannelse øger medarbejdernes mulighed for at rykke videre til et nyt job. Efteruddannelse er simpelthen afgørende for lønmodtagernes chance for at blive på arbejdsmarkedet, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

? Derfor er det så ødelæggende, at regeringen tværtimod skærer ned på efteruddannelse. Det er kortsigtet og risikerer desværre at sætte sig spor mange år fremover.

Fx er der 20 pct. større chance for at få nyt job for dem, der har taget et svejsekursus i forhold til en sammenlignelig gruppe, der ikke har taget et sådant kursus. På samme måde har dem, der har taget et truckkørekort, godt 5 pct. større chance for at få nyt job end den tilsvarende gruppe, der ikke har taget et.

Analysen viser samtidig, at når medarbejderne deltager i kurser om, hvordan man kan forbedre samarbejdet, har de større chance for at blive på arbejdspladsen.

? Det er tankevækkende, at selv korte kurser kan give folk nogle redskaber, der gør dem bedre i stand til at samarbejde med kolleger og ledere, siger Ejner K. Holst.

? Det er vigtigt, at vi har et efteruddannelsessystem, der gør ufaglærte i stand til at blive faglærte, og faglærte til at få en videregående uddannelse. Ligesom det er vigtigt, at man kan dygtiggøre sig inden for sit nuværende jobområde, siger Ejner K. Holst.

Kulegravning af AMU
Undersøgelsen kommer samtidig med, at regeringen har iværksat en kulegravning af hele AMU-systemet på grund af snyd med AMU-midler.

? Jeg tager dyb afstand fra, at visse virksomheder bruger AMU-midler til arrangementer, der ikke har noget med efteruddannelse at gøre. Det er misbrug af folk skattekroner. Til gengæld vil vi holde nøje øje med, at regeringen ikke benytter lejligheden til at skære yderligere i AMU-midlerne. Det er det sidste, vi har brug for, siger Ejner k. Holst.

Undersøgelsen bygger på registerdata fra Danmarks Statistik for mere end 200.000 kursister fra årene 2004-2008. 10 Forskellige AMU-kurser indgår i analysen, herunder truckkørekort, svejsekurser og teambuilding.

Kontakt:
Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 2338 4214.

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, uddannelse, LO, regeringen, Danmarks Statistik, virksomhed, regering, videregående uddannelse, Forskning, efteruddannelse, LO-sekretær, arbejdsmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar