torsdag den 20. december 2012

Esbjerg tiltrækker rekordmange nye studerende

For fjerde år i træk er der fremgang i antallet af nye studerende i Esbjerg. I alt 2.245 nye studerende er blevet optaget på en af byens mere end 60 populære videregående uddannelser. En stigning på 7% fra året før. Og et tydeligt bevis på, at Esbjerg for alvor er ved at slå sit navn fast som studieby.

Netop i disse uger byder Studiebyen Esbjergs kampagneteam De Røde Løbere de nye studerende velkommen. Og det sker med maner. Mere end 70 gratis events er der på programmet. Så der er noget for enhver smag uanset om man er til litteratur, løb, leg eller live musik.

Unikt samarbejde mellem byens institutioner
I Esbjerg arbejder vi sammen siger Lone Aaboe Jessen, marketingchef hos Esbjerg Erhvervsudvikling og fortsætter, og det er vi rigtig gode til. Der er ingen tvivl om, at det stærke samarbejde på tværs af byens uddannelsesinstitutioner og mere end 60 uddannelsesretninger er med til at skabe et unikt fælles studiemiljø for Esbjergs godt 5.500 studerende.

Studiebyen Esbjerg er et samarbejde mellem University College Syddanmark, Syddansk Universitet Esbjerg, Aalborg Universitet Esbjerg, Erhvervsakademi Sydvest og Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole. Siden det succesfulde parløb mellem de fem institutioner og Esbjerg Erhvervsudvikling startede for godt 10 år siden, er det gået stærkt. En flot stigning i antallet af studerende på over 50% er det blevet til, hvilket er over landsgennemsnittet.

skaber vækst i Esbjerg
Der er ingen tvivl om, at studiemiljøet er afgørende for, hvor de unge vælger at slå sig ned , siger Lasse Lietzen Jensen, tovholder for Studiebyen Esbjerg. Han fortsætter: Vi tilbyder nogle attraktive rammer, som trækker stadigt flere studerende til byen. Og flere studerende betyder vækst på alle niveauer. Uddannelsesinstitutionerne i Danmark kæmper om de studerende, så det er vigtigt, at vi holder momentum i Esbjerg. Og det gør vi ved fortsat at tilbyde den bedste pakke.

Nærkontakt til byens erhvervsliv
Samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv har været diskuteret intenst. Faktum er, at de studerende helst skal matche erhvervslivets behov efter uddannelse, og derfor er det vigtigt, at der systematisk arbejder på at optimere forholdet mellem partnerne.
Et godt studiemiljø er en kombination af mange ting , siger Henrik Larsen, formand for Esbjerg Rektorkollegium og rektor på Erhvervsakademi Sydvest, og fortsætter: At vi i Esbjerg tilbyder en bred vifte af uddannelser, et alsidigt og rummeligt fritidsmiljø med mange gratis tilbud samt fornuftige leveomkostninger er alfa og omega. Men en anden vigtig parameter er også nærkontakten til byens virksomheder. En nærkontakt, som vi sagtens kan gøre både bredere og dybere fremadrettet. Et af de nye initiativer for at styrke samarbejdet er Videnstræf, som finder onsdag den 3. oktober 2012 på Campus Esbjerg.

Videnstræf er et unikt forum for virksomheder og studerende til at møde hinanden i et spændende miljø, hvor de kan udveksle viden, blive inspireret og måske indgå et fremtidigt samarbejde. Læs mere om Videnstræf på www.eeu.dk

Læs mere her

tags: Danmark, Esbjerg, uddannelse, Aalborg, Aalborg Universitet, 2012, virksomhed, erhvervslivet, omkostninger, Syddansk Universitet, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, rektor, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar