lørdag den 29. december 2012

Studerende strømmer til Aarhus Universitets afdeling i Herning

Efter studiestart på Aarhus Universitet, Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) i Herning er der nu et endeligt overblik over antallet af optagne studerende. I forhold til 2009 er der startet 17 % flere fuldtidsstuderende på AU-HIH, som dermed sætter optagsrekord for tredje år i træk.

Der startet 360 studerende på AU-HIH s seks bacheloruddannelser, hvilket er en fremgang på 12 % i forhold til 2009. Herudover er der samlet set startet 113 studerende på AU-HIH s to kandidatuddannelser, og det er hele 47 % flere end sidste år. På det 1-årige gymnasiale adgangskursus til ingeniøruddannelserne er der optaget 36 studerende, og dermed når det samlede optag af fuldtidsstuderende op på 509. Således er der samlet set startet 17 % flere nye studerende på AU-HIH i forhold til 2009. Herudover bruger 42 udvekslingsstuderende efterårssemestret på AU-HIH, men de tæller dog ikke med i statistikken.
- AU-HIH har oplevet markant fremgang på alle bachelor- og kandidatuddannelser siden 2007. Derfor er jeg også særdeles tilfreds med, at vi igen i år sætter optagsrekord. Det er vigtigt for AU-HIH og ikke mindst for det midt- og vestjyske erhvervsliv, som i stor stil aftager de uddannede kandidater, siger AU-HIH s direktør Erik Ernø-Kjølhede.

Godt studiemiljø og fokus på praksis i uddannelserne
Langt de fleste uddannelser og uddannelsesinstitutioner har stigende optagstal i år, så en del af forklaringen på de imponerende optagstal på Aarhus Universitet, Handels- og IngeniørHøjskolen, skal uden tvivl findes i den nuværende situation på arbejdsmarkedet. Når det er svært for unge at finde job, søger de ofte mod uddannelsesinstitutionerne i stedet.

Herudover har AU-HIH evnet at gøre sig til en attraktiv universitetsafdeling ved at fokusere på, at de studerende lærer at bruge teorien fra skolebænken i praksis. Det unikke og tætte samarbejde med det regionale erhvervsliv betyder, at AU-HIH giver studerende mulighed for at prøve deres evner af på konkrete problemstillinger i offentlige og private virksomheder i løbet af uddannelsen. En anden ting, der trækker studerende til Herning, er det specielle studiemiljø.
- Trods den markante fremgang i antallet af studerende, er AU-HIH stadig en overskuelig uddannelsesinstitution, hvor den studerende er mere end blot et nummer. Det skaber et godt studiemiljø, som mange unge sætter stor pris på, forklarer Erik Ernø-Kjølhede.

Markant vækst siden fusionen med Aarhus Universitet
Siden fusionen med Aarhus Universitet i august 2006 har der været en betydelig vækst i optaget af studerende. Ved sommeroptaget 2006, hvilket var sidste gang Handels- og IngeniørHøjskolen optog studerende som selvstændig institution, blev der optaget 183 bachelorstuderende. Med 360 nye bachelorstuderende ved optag 2010 er der tale om en stigning på hele 97 % siden 2006. Hertil kommer de studerende på de to kandidatuddannelser, der blev oprettet som følge af fusionen. Med 113 nye kandidatstuderende er der tale om en eksplosiv fremgang på 151 % i forhold til sommeren 2007, hvor AU-HIH for første gang optog studerende til civilingeniøruddannelsen og den erhvervsøkonomiske kandidatuddannelse.

Udvikling i optagstal 2009-2010 fremgår af den vedhæftede pdf.

Læs mere her

tags: 2009, 2010, Aarhus Universitet, direktør, økonomi, uddannelse, selvstændig, Herning, virksomhed, 2007, 2006, arbejdsmarked, ingeniøruddannelse, kandidatuddannelse, studerende, uddannelsesinstitution, miljø, erhvervsøkonomi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar