torsdag den 27. december 2012

Universitetetsforskere skal ikke bruge tid på administration

Forskerne på de danske universiteter bruger mellem halvdelen og to-tredjedele af deres tid på at administrere i stedet for at forske. Det er uhensigtsmæssigt - lad HK erne på universiteterne stå for administrationen og lad forskerne forske, lyder budskabet fra HK erne i et åbent brev til regeringen.

Som det er i dag, skal forskerne søge bevillinger til egen og øvrigt personales løn. De skal søge midler til forskningsprojekter. Samtidig skal de administrere bevillingerne, afrapportere og meget mere. Tiden til forskning er og bliver nedprioriteret, selvom det er det, forskerne er ansat til.

Men sådan behøver det ikke være, mener LFHU, Landsforeningen for Højere Uddannelsesinstitutioner, som repræsenterer 4000 HK ere ansat på universiteterne. Nu har landsforeningen sendt et åbent brev til regeringen, hvor de gør opmærksom på problemet.

Regeringens storstilede 10 punktsplan om, at bl.a. universiteterne skal hjælpe Danmark ud af den økonomiske krise hænger ikke sammen med, at forskerne skal bruge så meget tid på administration. Samtidig har regeringen via sin genopretningsplan, som blev lanceret for tre måneder siden, varslet store besparelser på universitetsområdet.

Det vil ikke skabe det resultat, som regeringen går efter, nemlig en styrkelse af forskningen på universiteterne, som i sidste ende vil gavne Danmark økonomisk.

Det hænger simpelthen ikke sammen og er en forkert måde at bruge ressourcerne på, siger Thora Petersen, formand for HK erne ansat i staten.

Forskerne skal ikke bruger mellem halvdelen og to-tredjedele af deres tid på at administrere. HK/Stat bidrager gerne, i samarbejde med universiteterne, til udvikling af kompetenceudviklingsforløb, der gør det muligt at flytte langt de fleste administrative opgaver tilbage til HK erne, og derved giver forskerne mulighed for at forske. lyder det fra Thora Petersen.

Bestyrelsen for LFHU, Landsforeningen for Højere Uddannelsesinstitutioner, som repræsenterer 4000 HK ere ansat på universiteterne, har nu sendt et åbent brev til regeringen og Dansk Folkeparti.

I brevet kræver HK erne svar på en række spørgsmål og de tilbyder at møde op og fremlægge en løsning på problemet. Brevet kan læses nedenfor.

Læs det åbne brev til regeringen og Dansk Folkeparti :
100902 - LFHU åbent brev til regering og dansk folkeparti.doc 42,00 kB

Læs mere her

tags: Danmark, Dansk Folkeparti, HK, økonomi, regeringen, regering, kompetenceudvikling, Forsker, forskningsprojekt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar