lørdag den 1. december 2012

Tønder sætter pris på socialt ansvar

Ca. 600 virksomheder i Tønder Kommune er inviteret til prisuddeling og informationsaften om rekruttering, jobrotation, lære- og praktikpladser mm.

En begivenhedsrig aften er i vente, når lokale virksomheder fra Tønder Kommune samles til informationsaften i Klosterhallen i Løgumkloster mandag den 19. november 2012.

Det Lokale Beskæftigelsesråd, Jobcenter Tønder, EUC Syd samt Tønder Handelsgymnasium & Handelsskole har i fællesskab inviteret omkring 600 virksomheder i hele kommunen til informationsaften med prisuddeling.

Udover at høre om uddannelse af fremtidens arbejdskraft får deltagerne også lejlighed til at opleve den tidligere tophåndboldspiller Lars Christiansen, som vil give et bud på, hvordan man inspirerer og motiverer andre.

Samme aften vil formanden for Arbejdsmarkedsudvalget og Det Lokale Beskæftigelsesråd, Carsten Dinsen Andersen, uddele Tønder Kommunes Sociale Virksomhedspris 2012. Prisen er på 25.000 kr. og uddeles hvert år til én eller flere virksomheder, som gør en særlig indsats for det rummelige arbejdsmarked.

På mødet bliver der sat særlig fokus på rekruttering af fremtidens arbejdskraft. Carsten Dinsen Andersen siger om baggrunden for arrangementet:

- Hvis ikke vi gør en fælles indsats for at uddanne fremtidens arbejdskraft, vil det om nogle år blive svært for erhvervslivet at rekruttere uddannede medarbejdere.

- For virksomhederne er der forskellige muligheder for at få støtte i forbindelse med at have en medarbejder i jobrotation, lære eller praktik. Disse muligheder vil vi også informere nærmere om på informationsaftenen i Løgumkloster.

Udover bedring af mulighederne for at rekruttere fremtidens arbejdskraft er virksomhederne også med til at udvise socialt ansvar, når de tager en person i jobrotation, lære eller praktik.

- Desuden viser det sig ofte, at arbejdsmiljøet bliver bedre, når virksomhederne udviser socialt ansvar, f.eks. ved at anvende jobrotation til opkvalificering af ansatte, at ansætte en lærling eller tage en praktikant. De fastansatte får mulighed for at lære nyt, lære fra sig og kan gøre en forskel. Det giver tilfredse medarbejdere og skaber sammenhold, siger Carsten Dinsen Andersen.

Tilmelding til informationsaftenen skal ske til Sanne Rammekjær på tlf. 74 92 94 28 eller e-mail sr2@toender.dk senest mandag den 12. november 2012.


Læs mere her

tags: uddannelse, håndbold, EU, 2012, virksomhed, erhvervslivet, Tønder, opkvalificering, arbejdsmiljø, praktikplads, arbejdsmarked, lærling, arbejdskraft, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar