mandag den 3. december 2012

Tønder vil have mere jobrotation

Med ansættelse af en jobrotationskonsulent styrker Tønder Kommune indsatsen for at skabe jobrotation på de kommunale arbejdspladser

Som arbejdsplads for knap 4.000 medarbejdere vil Tønder Kommune nu gøre en ekstra indsats for at få jobrotation sat på dagsordenen. Derfor er 49-årige Hans Kristian Schmidt ansat som jobrotationskonsulent.

I samarbejde og dialog med de mange forskellige kommunale arbejdspladser rundt om i hele kommunen skal Hans Kristian Schmidt prøve at få oprettet så mange konkrete jobrotationsprojekter som muligt.

Det giver medarbejdere i organisationen mulighed for at prøve kræfter med andre opgaver, så de på den måde kan udvikle sig både fagligt og personligt.

Samtidig åbner rotationen op for, at ledige kan komme ind i organisationen i vikariater og derved øge deres tilknytning til arbejdsmarkedet.

Jobcenterchef Bert Schultz er glad for nyansættelsen og vurderer, at der er et stort udviklingspotentiale inden for jobrotation.

- Jobrotation skaber derfor ofte en win-win situation. De lediges gevinst er en opkvalificerende ansættelse på overenskomstmæssige vilkår, mens arbejdspladserne får økonomisk støtte til at efteruddanne og opkvalificere medarbejdere, uden at driften går i stå, siger jobcenterchefen.

Den nye stilling som jobrotationskonsulent er en ét-årig projektansættelse, som Det Lokale Beskæftigelsesråd (LBR) finansierer.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har gentagne gange slået til lyd for at redskabet jobrotation anvendes i langt højere grad, end det har været tilfældet de senere år ikke mindst inden for det offentlige. Regeringen har således indgået en aftale med kommunerne om, at der på landsplan skal iværksættes i alt 1000 kommunale jobrotationsforløb i 2013.

Det Lokale Beskæftigelsesråd i Tønder vil med bevillingen bidrage til, at der kommer flere jobrotationsforløb i Tønder Kommune. Samtidig skal projektet være med til at udvikle og udbrede et rotationskoncept, som er let tilgængeligt for både arbejdsgivere og virksomheder.

Jobrotation kræver et tæt samarbejde mellem jobcenter, offentlige institutioner, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og A-kasser. Ligesom det kræver viden om, hvordan virksomheder, institutioner og ledige bedst serviceres og støttes til at indgå i projekterne.

- Som pendant til det veletablerede Innovirk , der bl.a. anvender jobrotation som redskab i projekter i industrien, vil vores nye jobrotationskonsulent være en vigtig brik til at også at booste jobrotationsindsatsen på Tønder Kommunes arbejdspladser, så vi får udnyttet det potentiale, der ligger i ordningen - både for ledelse, medarbejdere og kommunens ledige, siger Bert Schultz.

Fakta:

Hans Kristian Schmidt, der bor i Løgumkloster, er oprindeligt uddannet produktionsteknolog. Han har mange års erfaring som projektleder i det private erhvervsliv, bl.a. hos ECCO, Danfoss, Abena og LEGO.

Kontaktinformation
Hans Kristian Schmidt
Tlf. 74 92 81 07
Mobil 23 84 31 58
E-mail: hanksc@toender.dk

Bert Schultz
jobcenterchef
Tlf. 74 92 93 37
Mobil: 23 23 07 80
E-mail: bs@toender.dk

Læs mere her

tags: økonomi, uddannelse, 2013, virksomhed, Tønder, A-kasse, organisation, Danfoss, arbejdsgiver, ansættelse, arbejdsmarked, projektleder, uddannelsesinstitution, vikar, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar