mandag den 24. december 2012

Kvalifikationsudvalg er et rigtigt skridt

Beskæftigelsesministeren nedsætter et nyt udvalg, der skal sikre, at der er nok kvalificerede medarbejdere til at løfte de store infrastrukturprojekter de kommende år. Initiativet får opbakning fra Dansk Metal.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har nedsat et udvalg, der i lyset af de store planlagte infrastrukturinvesteringer skal kortlægge kvalifikationsbehovet på det danske arbejdsmarked og behovet for opkvalificering af de ledige.

I en kommentar til nedsættelse af udvalget siger leder af Metals a-kasse Torben Poulsen:

- Nedsættelsen af udvalget er en klar markering af, at regeringen er i gang med at lægge nye spor i arbejdsmarkedspolitikken. Det handler om opkvalificering af de ledige, så de har de kvalifikationer, virksomhederne efterspørger. Det er vejen frem, når det gælder om at sikre beskæftigelsen og virksomhedernes konkurrenceevne.

Beskæftigelsesministeriet skønner, at investeringerne vil indebære skabelsen af 20.000 jobs de kommende år. Hertil siger Torben Poulsen:

- Det skal være et mål, at disse job besættes af danske faglærte og ufaglærte. Derfor skal den indsats mod social dumping, som regeringen har begyndt, yderligere styrkes, så jobbene etableres på vilkår, der overholder regler og aftaler på det danske arbejdsmarked.

Udvalget skal komme med anbefalinger til, hvordan uddannelsesindsatsen
over for ledige inden for den afsatte økonomiske ramme tilrettelægges mest
hensigtsmæssigt i lyset af de store planlagte infrastrukturinvesteringer.

- Det er helt åbenbart, at kommunal kassetænkning i dag er en barriere for, at de arbejdsløse får den uddannelsesindsats, der skal til for at komme i job. Det handler ikke om flere penge, men at flytte midler til uddannelse fra de kommunale jobcentre til regionale arbejdsmarkedsråd. Det er også på det regionale niveau man kan skaffe sig overblikket og etablere kontakten til uddannelsesinstitutionerne, siger Torben Poulsen.

Læs mere her

tags: politi, økonomi, uddannelse, regeringen, arbejdsløs, virksomhed, penge, regering, opkvalificering, arbejdsmarked, Dansk Metal, uddannelsesinstitution, jobcentre, beskæftigelse, konkurrence, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar