søndag den 12. maj 2013

Afsløring af uddannelsessystemets bedst bevarede hemmelighed

140.000 husstande i hovedstadsregionen får information om muligheden for at blive faglært på rekordtid
Ufaglærte jobs forsvinder i stigende grad ud af hovedstadsregionen, og i 2020 vil der være et overskud på op mod 23.000 ufaglærte. Samtidig vil virksomhederne her få svært ved at dække deres behov for faglærte.

Ny informationskampagne
Det skal en informationskampagne nu gøre noget ved. Kampagnen gennemføres som led i projekt Fra ufaglært til faglært på rekordtid , som støttes af Region Hovedstaden.

140.000 husstande får folder
Over 140.000 husstande med potentielle kursister vil i uge 19 modtage en folder, der beskriver mulighederne for at blive faglært på rekordtid .

Løsningen ligger lige for
For de voksne ufaglærte ligger løsningen nemlig lige for: Den særlige uddannelsesordning Grunduddannelse for voksne (GVU). Her kan voksne ufaglærte få godskrevet deres erfaringer og tage en uddannelse på kortere tid end i det ordinære uddannelsessystem.

Skolerne er blevet bedre
- Med projektet er skolerne blevet langt bedre til at anerkende folks arbejdserfaring i uddannelsessystemet. Det betyder, at voksne ufaglærte nu kan tage en uddannelse på rekordtid. Problemet er bare, at GVU´en er uddannelsessystemets bedst bevarede hemmelighed. Nu mangler vi at gøre folk opmærksomme på tilbuddet, siger Marianne Stendell (S), som er formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

Kort og effektivt
Undersøgelser fra Danmarks Evalueringsinstitut peger på, at det manglende kendskab til GVU blandt virksomheder, jobcentre og ikke mindst de ufaglærte selv, udgør en væsentlig barriere for at få opkvalificeret flere ufaglærte til faglærte.

Hun har benyttet sig af GVU
Natascha Feyerstad på 38 år, som nu er faglært kontorassistent, har selv benyttet sig af GVU.

- Det er kort og effektivt, og jeg kan bruge de kompetencer, jeg har med fra tidligere. Jeg har fået en meget målrettet uddannelse, uden at spilde tid på noget jeg kan i forvejen, siger Natascha Feyerstad.

Fakta om kampagnen og projektet Fra ufaglært til faglært på rekordtid :
Informationskampagnen gennemføres i uge 19 22. Over 140.000 husstande med potentielle kursister vil i uge 19 modtage en folder, der beskriver mulighederne for at blive faglært på rekordtid .
Kampagnen kulminerer i uge 22 med åbne informationsmøder for potentielle kursister på Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød den 28. maj kl. 19.00-21.00 og på CPH WEST i Taastrup den 29. maj kl. 19.00-21.00.

For at kunne få en Grunduddannelse for voksne skal man være mindst 25 år, have forudsætninger svarende til folkeskolens afgangseksamen i de relevante fag for uddannelsen, og man skal have mindst to års relevant erhvervsarbejde indenfor den branche, uddannelsen retter sig mod.
Yderligere oplysninger hos:
Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning, mobil 23 41 01 57.
Projektleder Anders G. Wittenborg, mobil 23 28 90 64; angw@cphwest.dk (kontakt til Natascha Feyerstad)
Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, Nordsjælland, 2020, 2020, virksomhed, hovedstad, Region Hovedstaden, husstand, Hillerød, folkeskole, jobcentre, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar