onsdag den 29. maj 2013

=?iso-8859-1?Q?Flere_og_flere_unge_i_T=F8nder_v=E6lger_erhvervsvejen __?=

Tønder Kommune er tæt på målet om gennemførelse af ungdomsuddannelse. De unge i kommunen er alsidige i deres uddannelsesvalg

Rigtig mange af de unge i Tønder Kommune får en ungdomsuddannelse. Og de unge i grænsekommunen er meget alsidige i deres valg af ungdomsuddannelse. De fleste går i gymnasiet, men modsat tendensen mange andre steder vælger flere og flere nu en erhvervsfaglig grunduddannelse.

I Danmark er det et mål, at 95 pct. af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse efter folkeskolen. Og Tønder Kommune er næsten i mål.

De seneste målinger fra Ministeriet for Børn og Undervisning viser, at 93,2 pct. af de unge i Tønder Kommune ventes at få en ungdomsuddannelse. Det er over landsgennemsnittet på 92,1 pct.

Samtidig viser tallene en væsentlig stigning inden for de senere år. I 2006 var det således kun 87,1 pct., der fik en ungdomsuddannelse.

Udviklingen glæder formanden for kommunens Børn- og Skoleudvalg, Henrik Mehlsen, der også hæfter sig ved, at de unge i Tønder Kommune både vælger gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser, når de er færdige med folkeskolen.

I 2012 valgte 23,7 pct. en erhvervsfaglig grunduddannelse efter grundskolen. I år er tallet steget til 28,2 pct. Tilsvarende er søgningen til de gymnasiale ungdomsuddannelser faldet fra 65,6 pct. i 2012 til 61,9 pct. i 2013.

- Vi hører jævnligt i medierne, at de unge er ret ensidige i deres valg af ungdomsuddannelse til fordel for gymnasiet. Og det er uddannelsesvejledningen blevet kritiseret for. I Tønder Kommune ser det anderledes ud. Vi har et godt og fornuftigt mix, og det hænger helt sikkert sammen med, at de unge via Ungdommens Uddannelsesvejledning får en virkelig god og kompetent vejledning, siger Henrik Mehlsen.

De nyeste tal om de unges valg efter grundskolen afspejler også en tradition for, at mange unge i Tønder Kommune vælger at gå i 10. klasse, før de starter på en ungdomsuddannelse. 65,7 pct. af eleverne fra grundskolerne har valgt at tage 10. klasse enten lokalt eller på efterskoler rundt om i landet. Det er lidt flere end året før, hvor 63,5 pct.valgte at tage 10.klasse.

Leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tønder Kommune, John Møller, fortæller, at der i hele kommunen er et godt samarbejde om vejledningen af de unge.

- Alle lokale ungdomsuddannelser deltager i de mange tiltag, der gøres for at give god information om mulighederne i området. Det fungerer rigtig godt, og tallene viser, at der er en hensigtsmæssig spredning i de unges uddannelsesvalg, siger John Møller.

Kontaktinformation
Henrik Mehlsen
formand for Børn- og Skoleudvalget
Mobil 23 28 04 74
E-mail hm@toender.dk

Lisbeth Hoff
pædagogisk konsulent
tlf. 74 92 95 31
E-mail: lih@toender.dk

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, 2013, 2012, 2006, Tønder, folkeskole, grunduddannelse, gymnasiet, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar