lørdag den 11. maj 2013

Ny højskole på vej i tidligere plejecenter

Skolefællesskabet SINE i Løgumkloster har planer om en ny sportshøjskole i det tidligere plejecenter Aaløkke. Tønder Kommuner bakker planerne op.

Skolefællesskabet SINE i Løgumkloster er nu på vej til at udvide aktiviteterne med en sportshøjskole. Der er lagt op til, at den nye højskole får til huse i det tidligere plejecenter Aaløkke, der har stået tom, siden det nye plejecenter Lindevang blev taget i brug i 2011.

SINE omfatter i dag en sportsefterskole med plads til 210 elever fordelt på 9. og 10. klasse. Efterskolen startede i 1997 og har siden fået flere og flere elever.

- Gennem nogen tid har vi arbejdet med planer om at udvide tilbuddene med en ny højskole med formidling af sport og idræt som omdrejningspunkt. Bl.a. har vi været i dialog med Tønder Kommune om placeringen, oplyser SINEs forstander, Rene Jacobsen.

Borgmester Laurids Rudebeck ser gerne, at kommunen overdrager Aaløkke til SINE til brug for den planlagte højskole, så der atter kan komme liv i de tomme bygninger.

- Der gælder særlige regler for en sådan overdragelse, og opgaven er derfor lige nu at finde den rigtige konstruktion. Det undersøger vi, og jeg håber meget, at det lykkes. SINE er en succesfuld skole og et stort aktiv for Tønder Kommune, og det nye tiltag vil udbygge og styrke denne position yderligere. Vi kan bl.a. se frem til 15-20 nye arbejdspladser, og samtidig får vi en god udnyttelse af de tomme bygninger. Så der er mange plusser ved SINEs nye projekt, siger borgmesteren.

Rene Jacobsen håber også, at Aaløkke-løsningen bliver mulig.

- Det vil være en ideel placering med kort afstand til Klosterhallerne og efterskolen. Men der er nogle juridiske forhold vedrørende driften, vi skal have på plads. Det arbejder vi på, oplyser forstanderen.

Den nye sportshøjskole vil tilbyde både korte og længere kurser inden for forskellige idrætslinjer, som f.eks. fodbold, håndbold, dans, skisport, friluftsliv, basketball, badminton og golf. Dertil kommer instruktøruddannelser gerne i samarbejde med DIF og DGI, forberedelseskurser til bl.a. politi-, fysioterapeut- og ergoterapeutuddannelserne og til bachelor- og kandidatuddannelserne i idræt.

Hvis alt går som planlagt, vil den nye sportshøjskole i Løgumkloster kunne byde de første elever og kursister velkommen til september 2014.

Kontaktinformation
Laurids Rudebeck
borgmester
Tlf. 74 92 90 00
Mobil 20 55 81 96.

Rene Jacobsen
forstander
Tlf. 74 74 49 90
E-mail: rj@sine.dk

Læs mere her

tags: 2011, politi, borgmester, basketball, uddannelse, håndbold, fodbold, Tønder, kandidatuddannelse, ergoterapeut, 2014, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar