torsdag den 13. juni 2013

A-kasserne leverer varen, mens DA leverer røverhistorier

Der er ikke hold i påstanden, når arbejdsgiverne påstår, at de ikke kan få besat ledige job.

Dansk Arbejdsgiverforening har de seneste dage genoplivet deres kampagne mod de faglige A-kasser. A-kasserne leverer ikke varen, så virksomhederne får ikke dækket deres behov for arbejdskraft, hedder det sig. Kun hvert femte job bliver formidlet af A-kasserne, og virksomhederne forsøger forgæves at skaffe medarbejdere.

Budskabet bakkes igen og igen op af forskellige arbejdsgivere, der beredvilligt fortæller, at de har søgt medarbejde uden held. Problemet er bare, at de omtalte arbejdsgivere sjældent har slået job op, ikke har lagt dem på jobnet.dk (beskæftigelsessystemets centrale jobportal) eller taget kontakt til A-kasserne.

Torben Poulsen, leder af Dansk Metals A-kasse, afviser DA's påstande.
- Det er simpelthen kampagnejournalistik og mikrofonholderi af værste skuffe, når DA s adm. direktør Jørn Neergaard Larsen og et nøje udvalgt kor af arbejdsgivere får lov til at tegne virkeligheden. Hver eneste gang vi i Dansk Metal har set disse eksempler i medierne, har vi taget kontakt til virksomheden, hvis den ligger inden for vores brancher. Og faktum er, at eksemplerne ikke holder vand, siger chefen for Metals A-kasse Torben Poulsen.

Seneste eksempel kunne læses i Berlingske den 7. juni 2013. Her fortalte adm. direktør Flemming Andreassen fra virksomheden Rolf Schmidt Industri Plast i Kolding, at Metals A-kasse ikke kunne finde kvalificeret arbejdskraft. Avisen har dog ikke ment, at det var nødvendigt at kontrollere den oplysning.

- Faktum er, at vi to gange i starten af året har været i kontakt med den konkrete virksomhed - den 8. januar og den 4. marts. Begge gange var meldingen, at virksomheden ikke aktuelt havde brug for at ansætte flere medarbejdere, siger Torben Poulsen, der påpeger, at det ligner et orkesteret angreb på A-kassernes kompetencer.

- Alene siden årsskiftet har vi i Dansk Metal formidlet langt over 1.000 job til danske industrivirksomheder. De fleste virksomheder har vi et rigtig godt forhold til, og derfor er det med hovedrysten, vi ser på DA s udmeldinger, slutter Torben Poulsen.

Metals A-kasse i Kolding var i kontakt med Rolf Schmidt Industri Plast d. 8. januar 2013, hvor produktionschefen sagde, at der p.t. ikke var behov for yderligere medarbejdere. Det blev aftalt, at Metals A-kasse skulle vende tilbage i starten af marts 2013.

Den 4. marts 2013, da Metals A-kasse tog kontakt igen, var meldingen den samme, hvorfor det blev aftalt, at virksomheden bare skulle tage kontakt, hvis der opstod behov for nye medarbejdere.

Læs mere her

tags: Dansk Arbejdsgiverforening, direktør, 2013, portal, Kolding, virksomhed, A-kasse, journalist, jobportal, arbejdsgiver, Dansk Metal, arbejdskraft, beskæftigelse, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar