fredag den 28. juni 2013

Sommerskole over Sunny Beach: Voksenunge tager på sprogrejse som aldrig før

Sprogrejser er typisk noget, man forbinder med de 12-17-årige, men hos EF Education First, populært kendt som »EF Sprogrejser« i Danmark, oplever man en hidtil uset vækst i interessen for sprogrejser i 18+ segmentet. Siden 2011 er salget vokset med 30%.

Udviklingen skyldes i høj grad en øget efterspørgsel på rejser med »større mening«, uddyber Christen Bagger, Direktør for EF Education First i Danmark:

»Finanskrisen har gjort, at der er flere unge, der tænker sig om, inden de brager afsted til Sunny Beach og brænder SUen af. Nu skal pengene investeres med fremtiden for øje, og der er sprogrejser en god kombination af både sjove oplevelser og brugbar uddannelse. Som følge deraf oplever vi lige nu op til sommerferien en sand epidemi af rejsehungrende unge mennesker«, fortæller Christen Bagger, der i år for første gang oplever at sende et fire-cifret antal 18+ studerende på sprogrejser af varierende længde rundt omkring i verden.

Hos Institut for Engelsk, Germansk og Romansk ved Københavns Universitet kan man genkende billedet på voksenunge, der søger mod udlandet for at forbedre deres engelskkundskaber, og det er der måske en god forklaring på:

»I gymnasiet har eks. engelskundervisningen et andet fokus end fagsprogindlæring, og det kommer derfor uundgåeligt bag på de unge, når de står på de videregående uddannelser, og opdager hvor meget højere niveauet er«, forklarer Anne Holmen, Ph.d. cand.mag, professor i Parallelsproglighed, centerleder på CIP ved Københavns Universitet og at regne blandt landets fremmeligste autoriteter i feltet.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, København, uddannelse, Finanskrise, udland, Bagger, penge, Rom, undervisning, gymnasiet, studerende, videregående uddannelse, sprog, sommerferie, Københavns Universitet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar