tirsdag den 25. juni 2013

Frustrerede skoleledere forlader forening

FARVEL TIL FSL: Ca. 100 skoleledere har allerede smækket med døren og sagt farvel til Frie Skolers Lærerforening. Nu går konkurrentforeningen Ledere i Frie Skoler målrettet efter skolelederne, som de bedre kan repræsentere.

Skolelederforeningen Ledere i Frie Skoler, LIFS, søsætter nu en kommunikationskampagne, for at komme i dialog med utilfredse skoleinspektører og andre skoleledere, der overvejer at forlade Danmarks største forening for skoleledere på fri- og efterskoler, Frie Skolers Lederforening, FSL.

Ledere repræsenteres ikke godt nok
Efter de seneste ændringer af lederne og lærernes arbejdsopgaver og ansvar er det blevet meget tydeligt, at FSL ikke kan varetage begge parters interesser samtidig, som de forsøger i dag. De to parter har fået meget forskellige opgaver, løn og arbejdsvilkår. Her er det f.eks. problematisk, hvis en forening, der primært varetager skolelærernes interesser, også skal forhandle skoleledernes løn og rettigheder, der i højere grad bliver resultatorienteret. Det kan vi gøre meget bedre, fordi vi kun har én interessentgruppe, nemlig skolelederne, siger talsmand for Ledere i Frie Skoler, René Jacobsen.

FSL har i dag 10.200 medlemmer, hvoraf kun 8 procent er skoleledere. Over 100 skoleledere har forladt foreningen i kølvandet på lærerlockouten. Mange af dem henvender sig nu til Ledere i Frie Skoler.

Utilfredse skoleledere skifter forening
I løbet af den seneste måned har vi fået 15 procent flere medlemmer, fortrinsvis skoleledere fra FSL. Det er en markant stigning. Vi oplever, at mange skoleledere er utilfredse og ikke føler, at de bliver hørt. Derfor skifter de, siger René Jacobsen.

FSL: Opsplitning kan give konflikter
Hos FSL er man opmærksomme på utilfredsheden blandt skolelederne.

Det, at lærere og ledere kan være i samme forening, er med til at få tingene til at fungere på skolerne. Hvis vi splitter op, tror jeg, der vil blive flere konflikter, men det er på den anden side heller ikke i vores interesse at stå med en medlemsgruppe, som ikke føler sig som en del af fællesskabet, siger Uffe Rostrup, formand hos FSL til foreningens hjemmeside.

Billedtekst
"Vi kan bedre varetage skolelederes interesser, fordi vi kun har én interessentgruppe, nemlig skolelederne, siger talsmand for Ledere i Frie Skoler, René Jacobsen.


Læs mere her

tags: Danmark, kommunikation, skolelære, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar