torsdag den 27. juni 2013

Arbejdsmarkedet tager godt imod nye cand.public journalister fra Århus

20 studerende fra Århus skriver historie i disse dage. De er de første, som kan smykke sig med titlen cand. public efter at have taget en kandidatuddannelse i journalistik ved Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Arbejdsmarkedet har allerede taget godt imod de nye kandidater, der kombinerer journalistik med en bacheloruddannelse i et andet fag.

Cand. public står for candidata publicitatis, og det lyder gammeldags, men uddannelsen er i høj grad rettet mod de behov, som både medier og det moderne samfund har for journalister og formidlere, der kan kombinere journalistiske kompetencer med akademiske perspektiver og indsigt, siger Hans-Henrik Holm, der er bestyrelsesformand for Center for Journalistiske Universitetsuddannelser.

"Uddannelsen er et blandingsprodukt, hvis styrke ligger i at kombinere det bedste fra den akademiske og den journalistiske verden " siger Hans-Henrik Holm. Han regner med, at mange af de nye kandidater vil komme til at løse opgaver for diverse organisationer samt offentlige og private virksomheder. Men han håber også, at de kan bane vejen for mere analytiske historier i journalistikken.

De første studerende startede på den to år lange kandidatuddannelse i september 2007. Alle havde i forvejen en bachelorgrad inden for humaniora eller samfundsfag såsom jura, idræt, filosofi eller litteraturhistorie.

"Det betyder, at der ikke er en bestemt profil for vores kandidater, men mange forskellige. Derfor skal uddannelsen nu bevise, at den er bæredygtig gennem det, som den enkelt kandidat kan gøre med den," siger Hans-Henrik Holm.

Meget tyder på, at de nyslåede kandidater bliver godt modtaget på arbejdsmarkedet. Flere af de studerende fik tilbudt længerevarende vikariater på medier som Jyllands-Posten og Information, mens de var i praktik under uddannelsen. Og endnu inden blækket er tørt på eksamensbeviset, har en fået job som formidler på et videnscenter, en anden arbejder fuldtid for DR, og flere har godt gang i en tilværelse med freelance opgaver i både ind- og udland.

For flere oplysninger kontakt

Centerleder Henrik Bødker, Center for Journalistiske Universitetsuddannelser, tlf. 28 99 21 92

Center for Journalistiske Universitetsuddannelser blev etableret i 2004 og er et samarbejde mellem Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet. Centret udbyder to cand. public uddannelser, der skal bygge bro mellem den akademiske og den journalistiske verden. Den ene uddannelse er for journalister og den anden er for studerende uden journalistisk baggrund. Læs mere på: http://www.cju.au.dk

Læs mere her

tags: Danmark, Aarhus Universitet, Århus, uddannelse, bestyrelsesformand, Jylland, Henrik Bødker, udland, virksomhed, 2007, journalist, Journalisthøjskole, videnskab, organisation, arbejdsmarked, kandidatuddannelse, bachelorgrad, humaniora, studerende, vikar, eksamensbevis,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar