fredag den 21. juni 2013

Anbefaling fra ungdomsmøde: Luk arbejdsmarkedet ind i uddannelsessystemet

Hvis Danmark skal komme ungdomsledigheden til livs, er der behov for at lukke virkeligheden ind på uddannelserne via et tættere samarbejde mellem arbejdsmarkedet og uddannelsesinstitutionerne. Det mener 80 unge fra ungdomsorganisationer over hele landet, der i weekenden var samlet til ungdomsmøde på Christiansø, mens de voksne havde travlt med at diskutere politik på Folkemødet i Allinge.

"Det virkelighedsnære bør komme ind i uddannelsessystemet på alle niveauer, lige fra grundskolen til universitetet. Det kan blandt andet ske ved, at vejlederne på ungdomsuddannelserne kommer i rotation på arbejdsmarkedet, så de ikke kun sidder på kontoret og vejleder, men rent faktisk ved, hvad de vejleder om. Ligeledes skal vejlederne i folkeskolen have en mere central rolle og kende eleverne bedre, end det er tilfældet i dag, hvilket kan ske ved at gøre vejledning til en del af klasselærerfunktionen, siger Olav Hesseldahl fra ungdommens tænketank YouGlobe, initiativtager til Ungdomsmødet på Christiansø.

Arbejdsmarkedets parter bør konsekvent være til stede på uddannelserne fra start til slut, mener de unge, der ønsker at nå frem til en model, hvor lokale fagforeninger og virksomheder i samarbejde formidler og sikrer jobs i lokalsamfundet.

Gennem mere projektorienteret arbejde og individualiserede uddannelsesforløb ønsker vi at skabe en bedre, mere inkluderende og målrettet grundskole. Projektarbejdet skal foregå i samarbejde med arbejdsmarkedet, så eleverne får en idé om, hvordan undervisningen kan bruges i praksis, siger Olav Hesseldahl.

Ungdomsmødet på Christiansø var arrangeret af Ungdommens Tænketank Youglobe i samarbejde med 3F Ungdom, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Vallekilde Højskole, Netværket Af Ungdomsråd og UP Ungdomsproduktion. Blandt de øvrige deltagere var repræsentanter fra Ungdommens Røde Kors, Yngre Sagen, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Venstre Ungdom, HK Ungdom, Det danske spejderkorps, tre ungdomsskoler, SF Ungdom, 3F Ungdom og Dansk Metal Ungdom.

Ungdomsmødet var finansieret af EU-programmet Aktive Unge og Foreningen Roskilde Festival.


Læs mere her

tags: Danmark, Venstre, tænketank, politi, HK, uddannelse, EU, 3F, fagforening, fagforening, Røde Kors, SF, Roskilde, virksomhed, folkeskole, organisation, undervisning, arbejdsmarked, Dansk Metal, uddannelsesinstitution, ungdomsskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar