fredag den 14. juni 2013

Klimaet kræver at vi uddanner os

Vil du gerne medvirke til, at Danmark både nationalt og internationalt kan nedbringe energiforbruget og dermed på sigt kunne bidrage med at opretholde et mere bæredygtigt og CO2-neutralt miljø, kan du vælge at uddanne dig til energiteknolog. KEA Københavns Erhvervsakademi udbyder energiteknologuddannelsen fra sommeren 2010 og der er allerede mange forespørgsler på uddannelsen.

Du kan nu uddanne dig til energiteknolog på Sjælland. Københavns Erhvervsakademi udbyder uddannelsen fra sommeren 2010. I de øvrige dele af Danmark kan du også blive uddannet energiteknolog, bl.a. på erhvervsakademierne Dania, Midtvest, Lillebælt samt 3 øvrige steder i landet.

Der er brug for energiteknologer, da de kan opbygge og optimere energiforbruget i byggetekniske installationer. Det er en vigtig faglig kompetence i dag, da det populært sagt ikke kun handler om skrue ned for varmen, men også at gøre det på det rigtig tidspunkt. Energiteknologer kan styre denne proces effektivt.

Produktion af alternative og nye energiformer er en del af uddannelsens indhold. Det vil sige, at udover håndtering af og rådgivning om energirigtige byggetekniske løsninger vil en energiteknolog også beskæftige sig med den nyeste viden om bl.a. tekniske energibesparende foranstaltninger i både bebyggelse og industri. Innovative løsninger inden for energioptimering i fx klimaanlæg, luftvarme anlæg og varmepumper mm. vil være i fokus.

Fakta:
Energiteknolog er en erhvervsakademiuddannelse, der tager to år. Med uddannelsen kan man blandt andet søge arbejde i virksomheder, der beskæftiger sig med bygningsinstallationer eller procesanlæg. Der er også jobs som energirådgiver inden for kommunale og statslige områder, som beskæftiger sig med tekniske installationer.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, København, uddannelse, Sjælland, energiforbrug, virksomhed, Lillebælt, energi, Københavns Erhvervsakademi, miljø, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar