onsdag den 12. juni 2013

Studerende: Venstre må have spist søm

Venstre lægger op til et brud med en af de mest centrale danske værdier i vores velfærdssamfund nemlig princippet om gratis uddannelse udtaler formand for Danske Studerendes Fællesråd Jakob Ruggaard som reaktion på Venstres forslag om at nedsætte en hurtigarbejdende kommission der skal se på muligheden for at indføre brugerbetaling i Danmark.

Jakob Ruggaard mener at et opgør med princippet om gratis uddannelse vil være direkte samfundsskadeligt og ødelæggende for uddannelsesniveauet i Danmark.

En af de største styrker ved vores samfund er at vi er i stand til at uddanne så mange til et så højt niveau. Det ødelægger vi, hvis vi bryder det danske princip om gratis uddannelse. siger Jakob og fortsætter:

De må have spist søm i Venstre. Vores samfund får brug for mere veluddannet arbejdskraft på alle niveauer i fremtiden ikke mindre. Derfor er det helt uforståeligt at Venstre vil gøre op med den gratis adgang til uddannelse i Danmark.

Jakob Ruggaard understreger at brugerbetaling vil skabe mere ulighed i det danske uddannelsessystem.

Det brugerbetaling helt konkret betyder, er jo at alle de danske studerende og familier må flække sparegrisen, og overveje om de har råd til uddannelse. Det vil afholde mange fra at uddanne sig og udfordre ligheden på vores danske uddannelser.

Læs mere her

tags: Danmark, Venstre, uddannelse, brugerbetaling, studerende, arbejdskraft,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar