søndag den 8. juni 2014

Rekordstor studieaktivitet skal skabe iværksættere

Nye idéer og løsninger til klimaudfordringerne skal udvikles, når hundredvis af studerende i flere byer undervises i iværksætteri på én gang. Ingen andre steder i verden end på AAU’s afdelinger i Aalborg, Esbjerg og Ballerup anvendes så avancerede metoder til at fremme entrepreneurship blandt studerende.

Andre har vist stor interesse for at kopiere idéen fra Aalborg Universitet (AAU), men indtil nu har kun de kandidatstuderende på AAU haft mulighed for at deltage i et ambitiøs forløb med fire dages live–streamet undervisning på storskærme og sideløbende workshops i tre byer. Det er nemlig opskriften på det internationalt nyskabende iværksætterinitiativ WOFIE (Workshop for Innovation and Entrepreneurship), der efter alt at dømme er den største studieaktivitet i verden.

– Sidste år havde vi ca. 400 studerende med på holdet, men i år satser vi op mod 600 tilmeldinger til det spændende forløb, som giver de studerende viden om, hvordan man starter egen virksomhed, samtidig med at de lærer metoder til idéudvikling og tværfagligt samarbejdet. Og vores overordnede mål er, at studerende fra Aalborg Universitet skal være med til at drive fremtidens samfundsvækst og initiativrigdom frem. Intet mindre, forklarer rektor Finn Kjærsdam.

Det moderne iværksætterkursus foregår simultant på universitetets afdelinger i Aalborg, Esbjerg og Ballerup med undervisningen over et live–streamet videosignal og opfølgning i lokale grupper i de tre byer. De studerende er inddelt i grupper på tværs af deres almindelige studieretninger for at skabe en faglig dynamik i den idéudvikling, der er en væsentlig del af det fire dage lange kursus. Erfaringerne fra sidste års WOFIE–debut er gode, men i år får deltagerne et ekstra element at tage med i deres konkrete idéarbejde under den rekordstore workshop. Alle forslag skal nemlig tage udgangspunkt i løsninger til de energi– og klimaproblemer, kloden står over for i disse år.

Efter sidste års vellykkede eksperiment med samtidig iværksætterundervisning på flere lokationer har der været interesse udefra til at lære af erfaringerne på Aalborg Universitet. Derfor er iværksætternetværket IDEA Danmark i år involveret med henblik på at udforme en decideret manual til afholdelse af denne type arrangementer på andre uddannelsesinstitutioner.

Årets udgave af WOFIE afvikles i samarbejde med Vækstforum Nordjylland i dagene efter påske fra den. 14. til den 17. april. Samarbejdet betyder, at de mange idéer, der udvikles under WOFIE, vil indgå i regionens deltagelse i den landsdækkende idékonkurrence Klima–DM. Samtlige kandidatstuderende på Aalborg Universitet har mulighed for at tilmelde sig det fire dage lange forløb med fjernundervisning, workshops og vejledning, der ikke bare kan give iværksætterviden og nye netværk, men også inspiration til arbejdsmetoderne i forårets studenterprojekter og eksamensopgaver. Blandt de tilmeldte trækkes der lod om seks iPod Shuffle–afspillere.

Yderligere oplysninger:
Rektor Finn Kjærsdam, AAU, tlf. 99 40 95 01, mobil 40 55 85 22
Projektleder Nanna Tribler, AAU’s iværksætterkontor SEA, tlf. 99 40 72 74, mobil 29 43 76 43

Læs mere om WOFIE på www.wofie.dk og hent fotos på http://presse.aau.dk/nyheder/4015778

Pressen er meget velkommen til at besøge WOFIE ’09 under kursusdagene 14.–17. april. Kontakt gerne projektleder Nanna Tribler (tlf. 99 40 72 74 / 29 43 76 43) eller journalist Tor Bagger Elmegaard (tb@adm.aau.dk, tlf. 99 40 96 44, mobil 20 73 68 45)
 

Læs mere her

tags: Danmark, Esbjerg, uddannelse, Nordjylland, Aalborg, Bagger, iPod, Aalborg Universitet, virksomhed, energi, Ballerup, journalist, arbejdsmetode, undervisning, fjernundervisning, projektleder, AAU, studerende, uddannelsesinstitution, rektor, iværksætteri, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar