mandag den 15. december 2014

Effektiv e-learning

Ud fra den betragtning, at et–dages eller tre–dages kurser ikke nytter, hvis man skal lære og forstå nye metoder og faglige discipliner inden for ledelse, psykologi og kommunikation, har virksomheden Aktiv Kurser / Probana for alvor sat effektiv e–learning på dagsordenen.

I år deltager mere end 1500 ledere og personaleansvarlige fra landets største private og offentlige virksomheder, herunder Novo Nordisk, Nordea, stat, amt og kommuner, på virksomhedens attraktiv palette af e–learning uddannelser. Aktiv Kurser har valgt at kombinere e–læring med kursusdage. Underviserne går til værks ud fra mottoet: "Lær selv det basale, så vi sammen kan gå i dybden omkring det vigtigste". Og der er bred enighed om, at dette er vejen frem.

Hvor mange gange har man ikke selv oplevet kursusdage, hvor der vedvarende er blevet stillet irrelevante spørgsmål fra deltagere, der ikke har forstået emnet eller ikke har været på samme niveau, som de øvrige deltagere

Hos Aktiv Kurser har deltagerne på forhånd mulighed for at sætte sig ind i den grundlæggende læring inden for det givende læringsområde. På denne måde sikres deltagerne det optimale udbytte af undervisningen på kursusdagene, der typisk gennemføres med fire ugers intervaller henover et tre–måneders forløb.

"Ny viden og læring skal have lov at forplante sig. Det kræver ofte fordybelse, inden man kan forstå og bearbejde konkrete problemstillinger inden for et avanceret ledelsesområde eller inden for konkrete faglige discipliner. Dette gælder for ledere og medarbejdere på alle niveauer. Og præcis dette er kilden til vores succes i dag": Siger direktør Peter Joensen fra Aktiv Kurser. "I 90erne oplevede vi, at der var brug for korte kurser med den dertilhørende overfladiske inspiration og netvorking, men i dette årti oplever vi at alle, uanset placering i virksomhederne, ønsker fordybelse og forståelse. Man ønsker værktøjer, der kan benyttes i kontrollerede processer i organisationerne, og dette kræver at man sætter sig godt ind i de forskellige læringsområder."

Aktiv Kurser benytter de længerevarende videregående uddannelser som inspirationskilde.

"Man må ikke betvivle universiteternes og Handelshøjskolernes traditionelle tilgang til de videntunge områder. Man kan sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor de ikke er kommet længere mht. efteruddannelser af professionelle erhvervsfolk, og også deres lidt støvede holdning til de nye læringsmuligheder via e–learning, men den grundlæggende, stærke viden og behandling af læringsområder inden for psykologien og ledelse skal fortsat hentes her. Vores e–læringsplatforme er i den grad af inspireret af undervisningen på de videregående uddannelser, og det er også i dette spændingsfelt vi ser fremtiden inden for e–learning": Siger Peter Joensen.

Aktiv Kurser er i dag landets førende leverandør af blended learning (e–læring + kursusdage) for ledere og personaleansvarlige. I årets første fire måneder deltog mere end 750 ledere og personaleansvarlige på et af Aktiv Kursers e–læringsforløb, og virksomheden bliver mødt med ros og komplimenter både blandt kunder og kolleger.

 

Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, Nordea, virksomhed, Novo Nordisk, efteruddannelse, Probana, psykologi, kommunikation, organisation, undervisning, videregående uddannelse, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar