lørdag den 20. december 2014

Populær 1-årig HHX nedlægges

Den 1–årige HHX–uddannelse, som 4.000 unge årligt har taget, synger på sidste vers. I år er det sidste gang, at landets handelsskoler kan tilbyde unge med en studentereksamen den erhvervsrettede overbygning. Undervisningsministeriet har besluttet at nedlægge uddannelsen. Argumentet er, at den 1–årige HHX er dobbeltuddannelse.

Mange unge oplever efter gymnasiet, at de har svært ved at træffe den endelige og afgørende beslutning om, hvordan det fremtidige uddannelsesforløb skal se ud. I stedet for et sabbatår tager omkring 4.000 unge hvert år den 1–årige HHX–uddannelse, der udbydes på landets handelsskoler. Til sommer er det imidlertid sidste gang, at uddannelsen udbydes, idet Undervisningsministeriet har besluttet, at uddannelsen skal afskaffes. Begrundelsen er, at uddannelsen er en gentagelse af de unges gymnasiale uddannelse og dermed blot spild af de unges tid.

"Det et brandærgerligt, at uddannelsen nedlægges, for dels giver den de unge fra det almene gymnasium en handelsmæssig uddannelse, som de kan bruge senere i erhvervslivet, og dels fungerer den som springbræt til en videregående uddannelse inden for bl.a. økonomi og markedsføring", påpeger informationschef Erik Andersen fra Niels Brock.

Uddannelsen er bygget op omkring merkantile fag som fx erhvervsøkonomi og afsætning og er i sin form specielt tilrettelagt efter elever, der har en gymnasial baggrund. Gennem de seneste år har det vist sig, at den 1–årige HHX ofte medfører, at de unge bliver mere motiverede for at fortsætte på en videregående uddannelse, hvilket der er en stor samfundsmæssig gevinst i.

"Det helt afgørende for den 1–årige HHX er, at den for de fleste fungerer som en afklaringsperiode. Mange unge får øjnene op for, at der er andre muligheder for videreuddannelse end humanistiske og naturvidenskabelige studier, og at der også ligger spændende faglige og menneskelige udfordringer i erhvervslivet", siger Erik Andersen.

Sidste frist for tilmelding til den 1–årige HHX er 1. juli, hvorefter det altså er slut med den populære uddannelse. Fra januar 2005 introduceres fagpakker, som er halvårlige forløb med undervisning på A– eller B–niveau, og som er målrettet forskellige arbejdsområder som fx bank, forsikring, shipping og transport mv. På Niels Brock håber man, at fagpakkerne med tiden kan løfte den opgave, som den 1–årige HHX har haft.

Om Niels Brock og 1–årige HHX:
Niels Brock er landets største udbyder af merkantile uddannelser og kurser. Niels Brock tilbyder et bredt spektrum af uddannelser og kurser, og der kommer hvert år nye uddannelser og kurser på programmet. Udbuddet af uddannelser og kurser spænder lige fra ungdomsuddannelser til ledelsesudviklingskurser.

Blandt undervisningstilbuddene er den 1–årige HHX, der er en erhvervsrettet overbygning på en studentereksamen for studenter fra det almene gymnasium, teknisk gymnasium og HF´ere. Undervisningen på den 1–årige HHX indebærer mange undervisningslektioner med mødepligt og meget hjemmearbejde. Den 1–årige HHX ruster de unge til videregående uddannelse inden for fx økonomi, samfundsfag, jura, afsætning, organisation og journalistik. Uddannelsen åbner desuden op for traineestillinger, hvor job og videreuddannelse kombineres inden for fx finans, revision, shipping og forsikring. Et tredje alternativ er, at den unge efter den 1–årige HHX indleder en 2–årig erhvervsuddannelse inden for handel, kontor, butik m.m.
 

Læs mere her

tags: markedsføring, økonomi, uddannelse, erhvervslivet, rock, journalist, naturvidenskab, videnskab, organisation, undervisning, Undervisningsministeriet, gymnasiet, videregående uddannelse, erhvervsøkonomi, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar