torsdag den 11. december 2014

VejlederForum - den nye internetportal til de danske uddannelses- og erhvervsvejledere

VejlederForum (se www.vejlederforum.dk) er en ny, abonnementsbetalt informations– og vidensdelingsportal, der henvender sig til Danmarks uddannelses– og erhvervsvejledere.

Portalen indeholder nyheder fra vejledningens verden, et elektronisk magasin med artikler og debat, litteraturomtaler, omfattende linksamling o.m.a. Portalens nøgleord er kompetenceudvikling og vidensdeling, og den henvender sig til vejledere inden for alle grene af dansk vejledning.

Portalen er udviklet af forlaget Studie og Erhverv i Fredensborg, der siden 1980 har produceret trykt og elektronisk informationsmateriale og hjælpeværktøjer til de danske uddannelses– og erhvervsvejledere i folkeskoler og gymnasier, på højere læreanstalter og hos Arbejdsformidlingen.

VejlederForum er gået i luften som optakt til den store reform af den offentlige uddannelses– og erhvervsvejledning af unge, der træder i kraft den 1. august i år.

Formålet med reformen er at professionalisere denne vejledning, og reformen betyder, at der oprettes en 'Ungdommens Uddannelsesvejledning' med ca. 50 såkaldte UU–centre, der skal vejlede unge under 26 år om valg af uddannelse og job.

Vejlederfunktionen, der indtil nu hovedsageligt har været bijob for lærere, bliver dermed i langt højere grad fuldtidsstillinger. Uddannelses– og erhvervsvejledning bliver således en profession med højere kompetencekrav til den enkelte vejleder.

VejlederForum er udviklet af slagelsefirmaet O'mega Kommunikation og er baseret på den danskudviklede Tangora software, der er ét af markedets førende Content Management Systemer (CMS), til styring af dialog og indhold på en avanceret og dynamisk internetportal.

Søren Ødegaard, der er udviklingschef hos Studie og Erhverv, forventer meget stor interesse for den nye portal hos uddannelses– og erhvervsvejlederne:

"Vi har gennem årene oparbejdet et meget tæt samarbejdsforhold til langt hovedparten af Danmarks omkring 5000 uddannelses– og erhvervsvejledere, og de har derfor altid haft stor indflydelse på vores produktudvikling. Den linie har vi fortsat med denne nye portal. Udviklingen er foregået i tæt dialog med de kommende brugere. Sammen har vi fået skabt en portal, som jeg vil betegne som topprofessionel. Så vi vil fortsat kunne gøre det, der i 25 år har været vores 'adelsmærke': At levere professionelle værktøjer til informations– og vidensdeling for alle i dansk uddannelses– og erhvervsvejledning."

Flere oplysninger:

Udviklingschef Søren Ødegaard, Studie og Erhverv, Fredensborg, tlf 48 40 00 17, www.se.dk
Webkonsulent Egon Petersen, O'mega kommunikation, Slagelse tlf 58 55 00 33, www.o–mega.dk
 

Læs mere her

tags: Danmark, internet, Vejle, uddannelse, portal, Slagelse, folkeskole, kompetenceudvikling, Management, kommunikation, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar