fredag den 19. december 2014

Ny type aktivitet for arbejdsledige giver målbare resultater

Uddannelsesvirksomheden Futurecom, der ligger i Struenseegade på Nørrebro, har udviklet en ny type opkvalificeringsaktivitet for ledige.

Det nye tiltag som markedsføres og er registreret som Digital Jobklub ®, består dels af en række velkendte elementer som 'skrivning af cv', 'jobsamtaler' og ’personlig sparring’, men derudover af en række 'digitale mødesteder', som kursusdeltagerne har adgang til via Internettet, både i kursuslokalerne og hjemmefra.

I de virtuelle møderum kan deltagerne, der er opdelt i selvstyrende arbejdsgrupper, spørge både lærerne og hinanden til råds, og de kan finde en lang række nyttige oplysninger, værktøjer og undervisningsmaterialer og kan koble sig op til AF's og en lang række virksomheders oversigter over ledige jobs.

Og det er denne mulighed for e–learning og e–samarbejde, der er den væsentligste årsag til, at en betydelig del deltagerne i de op til 3–måneder lange kursusforløb får nyt job, fortæller projektleder Mikkel Behnke fra Futurecom:

"Vi har, i tæt samarbejde med AF og andre aktører i opkvalificeringsmarkedet, udviklet et kursus, hvor vi aktivt benytter Internettet og informations–teknologien til at igangsætte en dynamisk dialog om alle mulige temaer, ikke blot mellem lærerne – som vi kalder coaches – og kursisterne, men i lige så høj grad mellem kursisterne indbyrdes, så de 'løfter i flok' og dermed hjælper hinanden til at kvalificere sig til nyt job og komme godt igennem ansøgningsprocessen og jobsamtalerne."

"Kursisterne kommer dermed til, i langt højere grad end på traditionelle ledighedskurser, at føle sig som en del af et team, samtidig med at de får skabt sig et stærkt, og måske endda permanent netværk."

Indholdet i den enkelte arbejdsgruppes Digitale Jobklub® afpasses efter deltagernes forudsætninger og ønsker, og konceptet kan derfor bruges til alle typer ledige, fra ufaglærte til højtuddannede.

Resultatet er, at i gennemsnit 35 % af deltagerne får nyt job under eller lige efter afslutningen af Digitale Jobklub®. Et tal som alle parter betragter som absolut tilfredsstillende, også set i lyset af, at udgifterne er langt lavere end ved et traditionelt jobtræningsprogram af 7–8 måneders varighed..

Flere oplysninger:

Anders Kähler, Futurecom, telefon 39 90 47 70
 



tags: Nørrebro, virksomhed, teknologi, opkvalificering, kursusforløb, undervisning, jobsamtale, projektleder, sprog, undervisningsmateriale, værktøj, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar