torsdag den 4. december 2014

Medarbejderne som firmaets ressource - Ny konsulent- og kursusvirksomhed tilbyder at sætte handling bag ordene, og finde den enkeltes og gruppens stærke sider

Vectus er en ny konsulent– og kursusvirksomhed, som arbejder på at integrere den faglige og personlige kompetenceudvikling. Navnet Vectus er hentet fra det latinske vectis, som igen betyder løftestang. Og sådan en praktisk løftestang vil Jette og Jan Abildskov gerne være for danske virksomheder, der har brug for kommunikation og læring både for medarbejdere og ledelse.

– Direkte adspurgt vil langt de fleste virksomhedsledere sige, at medarbejderne er firmaets vigtigste ressource. Og det er vi helt enige i. Alligevel bruger en typisk virksomhed langt flere ressourcer på at optimere for eksempel produktionsanlæg og edb–udstyr end de bruger på at få personalet til at fungere som en velsmurt enhed. Vectus tilbyder de virksomheder at sætte handling bag ordene, og finde frem til firmaets ressourcer i medarbejderne. Det er jo sådan, at den virksomhed der prioriterer personlig og faglig udvikling på lige fod med de øvrige indsatsområder får succes, siger Jan Abildskov. Han og Jette Abildskov har bygget fælles firma på erfaring og engagement. De vil tage nye metoder i brug som NLP, erhvervs enneagram, coaching og ledelse– og team–optimering.

Deres udgangspunkter er ellers helt forskellig. Jette Abildskov er uddannet ergoterapeut og NLP–træner og har i mange år haft selvstændig konsulent– og kursusvirksomhed rettet mod svage grupper i kommunalt regi samt det enkelte individs funktion i samfundet. Hendes bror Jan Abildskov er uddannet civilingeniør. Han har erfaringer fra biotekniske virksomheder, hvor han de seneste 10 år har varetaget ledelsesopgaver og forestået nye indsatser og funktioner i allerede eksisterende firmaer. – Nye afdelinger må ofte overtage de opgaver de andre ikke vil have. Det kommer let til at virke bremsende for både afdeling og hele virksomheden. Min opgave har været at finde ressourcer og bygge en afdeling op som blev en gevinst for virksomheden. Det har været fantastisk spændende. Jeg har opdaget, at jeg elsker at fordele og uddelegere arbejdet, at finde medarbejdergruppens styrker og udgangspunkt i samarbejde, siger Jan Abildskov som udviklede sin egen teori om samarbejde. Her taler han ikke om en kommunikationvej mellem to, men om et rum for samarbejde og vidensudveksling mellem flere indsatser. – I mit arbejde kunne jeg sagtens genkende de problematikker Jan arbejdede med. Et samarbejde mellem flere bygger på en bred viden og en respekt for de andres indsats. Vores virksomhed er en kombination af de naturvidenskabelige og humanistiske værdier. Vi kan forene faglig teoretisk viden med let tilgængelig praksis indenfor kompetence og udvikling, siger Jette Abildskov. Hun mener, at det fremmeste en virksomhed kan opnå er, at alle føler de har et medansvar og at alle dele af en koncern adspurgt kan svare på, hvad virksomheden arbejder med og hvad de enkeltes opgaver er. Det vil binde organisation og individ sammen i loyalitet og indsigt, og det vil skabe resultater.

– En virksomheds omstillingsproces er svær. Vi går ind og ser holistisk på sådan en opgave. Vi kan udefra se, hvad der er brug for af ressourcer og kvalitetsstyring. Vi kan gøre medarbejderne modtagelige for virksomhedens værdier og målsætning. Det er en nødvendig proces, og den kan vi være med til at løse, siger Jan Abildskov.
– Den tid er ovre, hvor virksomheder sendte deres medarbejdere på kursus for at få en pause i hverdagen. Hvert individ skal have indsigt og værktøjer til at give deres til virksomhedens funktion og succes, siger Jette Abildskov.
 

Læs mere her

tags: selvstændig, virksomhed, naturvidenskab, videnskab, kompetenceudvikling, kommunikation, organisation, kursusvirksomhed, NLP, ergoterapeut, værktøj, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar