lørdag den 6. juni 2015

3.000 skoleelever undervist i plast

Plastindustrien åbnede i går dørene for 3.000 skoleelever på over 60 plastvirksomheder. De mange elever blev for en dag undervist i plastens fantastiske verden og hørte om de mange muligheder inden for plastuddannelser

De 3.000 elever så den danske plastproduktion i forbindelse med Plastindustriens årlige skoledag, hvor formålet er at vise skoleelever, hvordan plastprodukter kom til verden.

" Vi oplever, at mange unge ikke kender ret meget til plastproduktion ja, produktion i det hele taget selvom de hver dag bruger plastprodukter i stor stil. For hvem, tænker over at vores moderne samfund ikke ville være muligt uden plastprodukter som computere og mobiltelefoner, emballage, briller osv.", fortæller Peter Skov, direktør for brancheforeningen Plastindustrien og fortsætter "eleverne har på vores skoledag bl.a. også set, hvordan LEGO klodser, plastposer, medicoprodukter, vinduer og meget mere bliver produceret i plast."

Attraktiv branche i vækst
Plastindustrien er en af Danmarks største brancher med over 42. mia. kr. i omsætning og 35.000 ansatte. Den store efterspørgsel efter danske plastprodukter har betydet, at plastindustrien mangler elever. Selvom der er sket en massiv stigning i antallet af ansøgere til plastmageruddannelsen med en fordobling i år, har plastbranchen stadig et udækket behov for plastmagere.

"Som situationen er i dag, kan de unge plastmagere vælge og vrage mellem jobs. Efter at have endt den fire årige uddannelse kan en plastmager vælge at videreuddanne sig til plastteknolog eller plastingeniør", fortæller direktør Peter Skov fra brancheforeningen Plastindustrien, som påpeger, at der i dag ikke findes arbejdsløse plastmagere. Så de unge skoleelever, som vælger en karriere i plastbranchen går en sikker fremtid i møde.
 

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, uddannelse, brancheforening, computer, arbejdsløs, omsætning, virksomhed, astma,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar