tirsdag den 23. juni 2015

Videnarbejde og stress

Er stress vidensamfundets svøbe

Videnarbejde er typisk udfordrende, fleksibelt, kreativt og autonomt. Man har stor indflydelse på opgaver og arbejdsvilkår, og arbejdet er sjovt. Men videnarbejde kan også være ensomt, der kan være konstante og høje krav. Man skal hele tiden sælge sig selv og er i konkurrence med både venner og kolleger. Man er på arbejde og skal være tilgængelig døgnet rundt.

Videnarbejde er en balance mellem begejstring og belastning, siger Christine Ipsen, som har skrevet phd om videnarbejde og stress. Og der er dokumenteret en stigning i stress–symptomerne hos videnarbejderne.

VidenDanmark har bedt Christine Ipsen om at fortælle om sammenhængene mellem videnarbejde og stress på et møde den 17.1.2007 kl. 12.30 – 17.00 i Symbion på Østerbro i København.

VidenDanmark har bedt Nina Tange og Lene Thomsen fra, Mening i arbejdslivet og Alexander Kjerulf fra, Projekt arbejdsglæde om at give nogle bud på, hvordan videnorganisationer kan undgå stressede videnarbejdere.

Information og tilmelding på www.videndanmark.dk
 

Læs mere her

tags: Danmark, København, 2007, arbejdsliv, stress, kreativ, Østerbro, Videnarbejde, VidenDanmark, Symbion, organisation, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar