onsdag den 10. juni 2015

Skolebørn skal skrive om latter

Nu opfordres skolebørnene landet over til at skrive en stil om den sunde latter, og hvordan de bruger latteren i deres dagligdag og hvordan de opfatter latteren. Og om hvordan humoren har hjulpet i svære situationer og om hvordan latteren har hjulpet med til at løse et problem i dagligdagen.

Det er lattercoach Susanne Preisler, Ølstykke, der har taget initiativ til konkurrence, hvor alle landets skolebørn kan deltage. Konkurrencen er delt op i tre kategorier: 1–3 klasse, 4–6 klasse og 7– 9. klasse. Stilen må maksimum fylde 400 ord, og skal indsendes til Center for Latter, Postboks 36, 3660 Stenløse inden den 3. november. Vinderen i hver kategori får 2000 kroner i præmie, men nr. to får en latterførstehjælpskasse med sjove ting.

Et dommerpanel bestående af psykolog John Halse, skuespiller og hospitalsklovn Kirsten Cenius, famileterapeut Annemarie Fjord og Iattercoach Susanne Preisler vil bedømme de forhåbentlig mange stile og finde de to bedste i hver kategori.

Børn opdrages til at være fornuftige og ansvarsfulde, og så glemmer vi at grine sammen. Børn skal have en god barndom, og ét af midlerne til dét, er at le mere sammen. Når vi griner hjerteligt sammen, føler vi også bedre tilpas, vi bliver nærværende overfor hinanden og mærker det dejlige ved at være til. Og det er paradoksalt, at jo mere du griner, des mere alvorlig kan du også være. Vi skal også huske at grine af det, som er knap så sjovt, så bliver det sjovt.Jeg synes det kunne være spændende og livsbekræftende, at få børnene til at fortælle om deres oplevelser med latteren. Derfor mit initiativ, siger Susanne Preisler.

Tilmeldelsesblanket og yderligere oplysninger om konkurrencen kan ses på: http://www.lattercenter.dk/Konkurrence.htm
 

Læs mere her

tags: hospital, skuespiller, skolebørn, konkurrence, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar