mandag den 29. juni 2015

Kvindelige ledere forener sig

Karrierenetværkene Executive Business Network (exenet) og Women On their Way (WOW) har slået sig sammen for at intensivere indsatsen for at få flere kvinder i ledelse.

Det nytter at gøre kvinder salgbare og synlige.
Det giver pote at netværke med andre kvinder og mænd, hvis man netværker strategisk og målbevidst.
Netværk er nøglen til indflydelse og et oplagt karriereredskab, som særligt kvinder bør gøre mere brug af.

Med ovenstående fælles indstilling, har bestyrelsesnetværket exenet vedtaget at overflytte alle aktiviteter til karrierenetværket WOW. Dermed er 175 kvinder i ledelse forenet i netværket WOW Women On their Way.

Fusionen markeres med to arrangementer med fokus på kvindelige ledere i medierne, hvor blandt andet tidligere nyhedschef på DR, Lisbeth Knudsen, og mediechef i Ledernes Hovedorganisation, Ulla Bechsgaard, stiller op til debat. Det foregår i København 7. marts og i Århus 8. marts. Læs mere her: http://wow–women.dk/kalender/aabne–wow–arrangementer.html

Marlene Nørgaard, direktør og partner i LD Markets – medlem af WOWs Ad Board:
"Jeg går klart ind for kvoteordninger. Med så mange dygtige mænd må vi sikre, at de altid er repræsenteret med minimum 40 procent!"

Birgit Pichat, adm. direktør i Lingtech A/S medlem af WOW:
"En stor del af virksomhedernes kunder er kvinder dvs. dem der køber varen i den sidste ende derfor er det afgørende, at bestyrelsen afspejler forbrugerne, så de kan forstå og imødekomme deres kunder og markeder."

Ulla Bechsgaard, mediechef i Ledernes Hovedorganisation medlem af WOW:
"Vi har ledermangel i Danmark, så det er nødvendigt at gøre noget særligt for at få kvinderne frem. Kvinder udgør en skjult ledelseskraftreserve."

Det primære fokus i WOW er at fremme andelen af kvinder på de øverste ledelsesniveauer ud fra den opfattelse, at kulturen i en organisation er afgørende for resultaterne. Og at en kultur præget af diversitet giver de bedste resultater. Derfor er det nødvendigt at have begge køn repræsenteret i såvel virksomheders ledelser som bestyrelser.
"Hverken mandehørm eller hønsegård er optimalt, hvis man som virksomhed har ambitioner om at være innovativ og kunne præsentere en sund bundlinie", mener Susanne Hoeck, journalist og leder af WOW.

WOW gør desuden en indsats for at synliggøre de kvinder, der allerede sidder på topposterne, så den stereotype opfattelse af en erhvervsleder ikke vedbliver med at være en midaldrende mand.
"Kvindernes vej til toppen vil blive væsentligt nemmere, hvis såvel mænd som kvinder ikke pr. automatik sætter køn på ledelse, men i højere grad fokuserer på kompetencer og personlighed", mener Susanne Hoeck.

Kontakt for yderligere info om fusionen mellem WOW og Exenet.

Direktør Marlene Nørgaard, LD Markets: 33 38 73 10

Adm. Director Birgit Pichat, Lingtech A/S: 3386 3875

Journalist og leder af WOW Susanne Hoeck: 2629 3510
 

Læs mere her

tags: Danmark, København, direktør, Århus, virksomhed, journalist, strategi, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar