lørdag den 19. januar 2013

Hørby Efterskole genopfører musical om Hvidsten Gruppen.

FashionPeople - fashion for the people

Du er her: Forside
404 - sorry
 
FIND BUTIK HER

  




SENESTE NYT





Artikler




 
NYESTE BUTIKKER


SENEST OPDATEREDE BUTIKKER



MEST BESØGTE BUTIKKER



MINDST BESØGTE BUTIKKER



TILFÆLDIGE BUTIKKER


Seneste Søgninger


Tøj
Gør FashionPeople til din startside - Tilføj FashionPeople til foretrukne - Privacy Policy - Smykker
Historien omkring, hvordan det var, at leve i Danmark under den tyske besættelse i 1940´erne er blevet fortalt mange gange, og tilsyneladende er der til stadighed stor appetit hos danskerne for at få nye vinkler på de mange begivenheder, der fandt sted dengang.
Senest har vi set, hvordan Anne-Grethe Bjarup Riis film om modstandsgruppen fra Hvidsten blev en publikumssucces som biograffilm i 2012.

Netop Hvidsten Gruppen danner rammen om Hørby Efterskoles musical, som elever og lærere fra skolen efter nytår har påbegyndt arbejdet med. Forestillingen har premiere onsdag den 20. marts, og inden da skal replikker, sange, musik, sceneopbygning og en lang række andre ting være på plads.

Musicalen, der hedder Om så det gælder ´, har allerede en gang tidligere været opført på Hørby Efterskole nemlig for 15 år siden i foråret 1998. Men interessen for det historiske samt musicalens budskab om at være med til at gøre en forskel gør, at den stadig er aktuel at arbejde med for efterskolens unge mennesker.

- Hvad skal man Overleve så længe som muligt i fred og fordragelighed uden at stikke næsen så langt frem, at man brænder sig, eller at risikere alt for at gøre en forskel, når det virkelig gælder, spørger musiklærer Helle Krogsgaard, der i 1998 var med til at skrive musicalen. De fleste af os mener nok det sidste og efterlever alligevel mest det første, men i en krigstid kan almindelige mennesker vise sig at besidde et mod, de ikke på forhånd kender.

Om så det gælder er, som de øvrige musicals på Hørby Efterskole, skrevet af skolens lærere, der siden 1984 hvert år sammen med eleverne har iscenesat mindst en musical. Det historiske har ofte været udgangspunkt for forestillingerne, hvilket også bliver tilfældet i år. Udfordringerne med at få en musical til at fungere på scenen, lærer i praksis eleverne en hel masse om samarbejde og om det at tage ansvar for sine opgaver begge dele noget, der kan drages nytte af i de øvrige af skolens fag.


Læs mere her

tags: Danmark, biograf, nytår, 2012, 1998, 1984, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar