tirsdag den 8. januar 2013

Januar er højsæson for jobsøgende

Juleferien er forbi, og mange danskerne er vendt tilbage til jobbet i dag. De fleste kommer tilbage med fornyet energi ovenpå en tiltrængt ferie, mens ferien for andre måske har givet dem tid til at overveje deres jobsituation. Vi ser en stor stigning i jobsøgende både efter sommerferien og i januar.

Højsæson for jobsøgende
Hvad enten det er nytårsfortsættet om at lande drømmejobbet i det nye år, trangen til nye udfordringer, løftet om endelig at komme i job eller en helt fjerde grund, så er januar højsæson for jobsøgende. Sidste år oplevede vi på Jobzonen en stigning på over 44% i trafikken fra december til januar på Jobzonen.dk, hvilket er en tendens, vi forventer vil gentage sig i år.

Udover at trafikken stiger på jobportaler som Jobzonen, ses en stigning i søgninger efter job , ledige job og ledige stillinger på Google i denne periode, hvilket peger i samme retning.

Akutjobsøgende
Udover tallene normalt stiger i januar, er der op imod 20.000 arbejdsløse, der har mistet deres ret til dagpenge d. 1. januar 2013. Det forudses også får en betydning på tilstrømningen til vores jobportal især i januar.

Særligt motiveret
En ting er, at de jobsøgende kommer i gang med lede efter nyt job, men vi ser også en stigning i engagementet på vores hjemmeside. Vores besøgende bliver både længere på siden i januar, og de ser flere sider ved hvert besøg, som tyder på, at de er særdeles motiverede til at finde det rigtige job.

En fordel for arbejdsgivere
Med denne viden om øget interesse for jobannoncer i januar, kan du med fordel benytte dig af muligheden for at få ekstra opmærksomhed omkring din jobannonce. Hvis du ønsker at nå ud til så mange relevante kandidater som muligt, er januar nemlig en rigtig god måned at slå din jobannonce op på Jobzonen.


Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar