lørdag den 5. januar 2013

Kom til idémøde om billedskole i Assens Kommune

Er der behov for en billedskole for børn og måske også for andre målgrupper - i Assens Kommune Og hvordan kunne en sådan organiseres Det vil Assens Kunstråd gerne debattere med alle interesserede på et idé- og visionsmøde torsdag den 17. januar kl. 16-18 på 10. klassecentret i Glamsbjerg.

Inspiration fra nær og fjern
Elisabeth Rask fra Assens Kunstråd synes, at en billedskole i Assens Kommune er en god idé:

- På samme måde som børn i musikskolerne lærer at udfolde sig musikalsk, får børn i billedskolerne mulighed for at udfolde sig inden for de billedkunstneriske genrer og for at udvikle en forståelse for hele den visuelle kultur, der omgiver dem. Billedskolerne kan derfor ses som et supplement til undervisningen i de kunstneriske fag i skolesystemet, og som et sted, hvor talenterne kan få mulighed for at udvikle sig.

På inspirationsmødet vil Karen Marie Demuth, formand for Landsforeningen Børn, Kunst og Billeder, fortælle om, hvordan billedskoler kan opbygges noget, hun har mange års erfaring med. Desuden vil Helma Roeleven fra Faaborg Børnebilledkunstskole fortælle om, hvordan nabokommunens fire kommunalt understøttede billedskoler er organiseret.

Assens Kunstråds medlemmer har naturligvis også gjort sig nogle tanker. Dermed er der lagt op til en inspirerende workshop, hvor deltagerne har rig mulighed for at udvikle visioner på et kvalificeret grundlag.

Tilmelding ikke nødvendig
Mødet finder sted på 10. klassecentret, Langbygårdsvej 8, Glamsbjerg. Alle interesserede er velkomne til at møde op.

Idémødet er et led i Assens Kunstråds projekt Fokus på billedkunsten i Assens Kommune , som er støttet af Statens Kunstråd og af Kultur- og Fritidsudvalget i Assens Kommune.

Yderligere oplysninger
Kultur- og fritidskonsulent Katrine West, telefon 64 74 64 59, kwest@assens.dk.

Fakta om billedskoler i Danmark:

- Antal billedskoler: ca. 110
- Antal børn, der undervises på billedskolerne: ca. 15.000
- Sæsonlængde: 22-30 undervisningsgange årligt
- Elevbetaling: 500-650 kr. halvårligt

Organisering:
Forening med kommunalt tilskud (1/3)
Tilknytning til kulturskole (1/3)
Tilknytning til institutioner som kunstmuseer, kulturhuse,
biblioteker og oplysningsforbund
Desuden er der en lille gruppe private billedskoler

Billedskoler kan være private, eller de kan være kommunalt understøttet; for eksempel kan de være organiseret som selvstændige foreninger, som udbyder kurser og modtager et driftstilskud af kommunen. Nogle billedskoler er knyttet til museer, kulturskoler, kulturhuse, biblioteker eller oplysningsforbund.
Der findes også en overbygning til billedskolerne i form af et billedkunstnerisk grundkursus, BGK, som svarer til det konservatorieforberedende MGK inden for musikken.

Nærmeste billedskoler: Der er fire billedskoler i Faaborg-Midtfyn Kommune og en i Middelfart Kommune.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar