onsdag den 2. januar 2013

Regeringens forslag til Finanslov for 2011

Ved regeringen allerede nu, hvad besparelserne på uddannelsesområdet skal bruges til i 2014

"Vi savner at vide, hvad besparelsen på de 2 % på uddannelse skal bruges til i 2014" , lyder det fra Laust Joen Jakobsen, formand for Professionshøjskolernes Rektorkollegium som kommentar til regeringens finanslovsforslag for 2011.

Den nye besparelse betyder, at professionshøjskolernes uddannelser bliver forringet. "Vi er en del af holdet, der satser på viden og vækst gennem investeringer i uddannelse. Alle har brug for flere penge, men en omfordeling af midlerne inden for uddannelsessektoren gennem en ny omstillingsreserve giver ikke meget mening. Risikoen for, at pengene ryger helt ud af sektoren og bruges til andre formål, er også til stede, og sker det, vil det være fuldstændigt uacceptabelt" , siger Laust Joen Jakobsen.

Der kommer også en massiv besparelse på administrationen frem mod 2014. Professionshøjskolerne har regnet sig frem til, at regeringen alene i 2014 vil hente ca. 150 mio. kr. ved at reducere taxametertilskuddet til administration og ved at lægge op til en generel effektivisering på området.

"Et så voldsomt effektiviseringskrav af administrationen på professionshøjskolerne, som regeringen lægger op til, forudsætter som minimum, at regeringen går forrest med en afbureaukratisering af institutionernes administrative vilkår. Siden 2008 er antallet af undersøgelser og redegørelser steget voldsomt samtidig med, at vi har skullet indføre nye styringsredskaber. Det har taget overhånd. Detailstyringen fra regeringens side er en overbureaukratisering, som sluger ressourcer og fokus fra vores kerneopgave - uddannelserne", slutter formanden for professionshøjskolerne Laust Joen Jakobsen.

Læs mere her

tags: 2011, 2008, uddannelse, regeringen, penge, regering, 2014, finanslov,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar