torsdag den 20. januar 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Find forklaringen på fraværet

Sprognævn: Fornuftigt med svenskertal
Dansk Sprognævn bakker op om forslaget om at bytte de ulogiske danske talnavne ud med de svenske, men nævnet mener til gengæld, at det næppe vil kunne lade sig gøre.
Læs mere her

Tim Cook skal holde Apple-gryden i kog
Han er ikke engang officiel kronprins – men alligevel skal Apples næstkommanderende, Tim Cook, nu for tredje gang overtage tjansen som vikar for verdens nok vigtigste CEO, Apples Steve Jobs.
Læs mere her

Ud med "halvfjerds": Forsker giver ulogiske talnavne skylden for dårlige matematikkarakterer
De danske talnavne spænder ben for, at folkeskoleeleverne lærer matematik. I stedet for at bruge det forældede toogfirs bør vi sige ?otteti og to?, mener forsker i neuromatematik. Internationale undersøgelser bekræfter, at der er en sammenhæng mellem læring og talnavne.
Læs mere her

Finder I jer i tidstyranni?
UGENS DILEMMA: Hvert minut af din og dine medarbejderes arbejdstid skal fremover registreres, har direktionen besluttet. Det provokerer dine medarbejdere, som i forvejen knokler løs. Fortæller du din egen chef om utilfredsheden, eller parerer I ordre?
Læs mere her

Pilskæv kønsfordeling i kommunerne
Mændene sidder tungt på kommunernes magttinder, mens kvinderne er over­repræsenterede i de lavere ledelseslag. Den kønsmæssige ubalance er hverken et problem for kvinder eller kommuner, mener professor.
Læs mere her

Find forklaringen på fraværet
Oplever du som leder, at din afdeling har et højere sygefravær end andre, bør du undersøge, hvad fraværet skyldes, så du kan sætte ind med de rette tiltag.
Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar