torsdag den 6. januar 2011

Skoleborgmester: Folkeskolen skal ikke være ideologisk kampplads

Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Anne Vang (S), er langt fra imponeret over regeringens nye folkeskoleudspil, som hun overværede præsentationen af på Amager Fælled Skole i dag.

- Som øverste ansvarlige for landets største skoleforvaltning synes jeg, det er ærgerligt, at regeringen nu forsøger at gøre hele Danmarks folkeskole til en ideologisk kampplads med slogans om frihed og niveaudeling, siger Anne Vang, der også er medlem af Kommunernes Landsforenings Børne- og Kulturudvalg.

Hun understreger, at folkeskolen har brug for ro - ikke flere politiske kæpheste.

- Nu har regeringen brugt ni år på at igangsætte en masse projekter og et stort bureaukrati på skolerne. Efter statsministerens nytårstale har vi i kommunerne i 11 måneder ventet spændt på, hvad regeringen ville gøre for at rykke vores folkeskole op blandt verdens bedste. Desværre er udspillet præget af symbolpolitik, som ingenting koster, og ingenting flytter. Flere elever i klasserne, mulighed for at sende elever hjem og mulighed for holddeling - alt det regeringen slår sig op på, har vi allerede mulighed for i kommunerne. De ting, vi har brug for ude i kommunerne, er til gengæld totalt fraværende, siger Anne Vang, der er øverste politiske leder af landets største skoleforvaltning med mere end 32.000 elever og et årligt budget på omkring to milliarder kroner.

- I kommunerne oplever vi, hvordan regeringens mange ændringer har skabt en forvirret hverdag ude på skolerne. I stedet for diverse mere eller mindre tilfældige meldinger bør der skabes ro omkring folkeskolen, og nye initiativer skal understøtte kvaliteten i undervisningen. Et initiativ, der virkelig ville rykke noget, er undervisningsassistenter. For det kan være svært at få tid til alle eleverne, når der sidder 28 i en klasse. Det ville også rykke noget med flere heldagsskoler - men regeringen kan ikke bare sige, at den gerne vil det, og så regne med at kommunerne tryller penge frem midt i en sparetid. Der må følge penge med. Ellers ender den stort anlagte skolereform ligesom de øvrige 28 ændringer af folkeskoleloven de seneste otte år: En masse ord, en masse forventninger til skolerne og meget lidt handling, siger Anne Vang.

Læs mere her

tags: København, Danmark, statsminister, politi, borgmester, nytår, Amager, regeringen, nytårstale, regering, penge, Kommunernes Landsforening, folkeskole, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar