fredag den 7. januar 2011

Styrk matematik og naturfag i folkeskolereform

Resultaterne fra den seneste Pisa-undersøgelse understreger, at naturfag bør være et nøgleord i den kommende reform af folkeskolen. Det konkluderer Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Resultaterne fra den seneste PISA-undersøgelse er stærkt foruroligende. Læsning og matematik er helt basale kundskaber, som ikke må svigte. Det er ikke nok, at danske unge er gode til samarbejde og projektarbejde fagligheden skal også styrkes, hvis vi ikke skal sakke agterud i det globale kapløb , understreger Henrik Garver, direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Vi ved, at vi kommer til at mangle højtuddannet arbejdskraft om få år, ikke mindst inden for de tekniske og naturfaglige videnskaber. PISA-undersøgelsen bekræfter os i, at et af fokuspunkterne i den kommende reform af folkeskolen må og skal være naturfag og de discipliner, der underbygger faget. Vi kan ikke tillade os at satse på, at dansk erhvervsliv i fremtiden kan tiltrække eksperter fra udlandet, når vi skal skabe vækst vi må have vores egen fødekæde på plads, så vi kan matche Asien og USA på viden , siger Henrik Garver.

Henrik Garver ser frem til regeringens udspil på folkeskoleområdet og forventer, at man vil tage hånd om netop naturfags position i undervisningen.

Læs mere her

tags: USA, direktør, Asien, regeringen, udland, regering, faglighed, folkeskole, arbejdskraft, fødekæde, videnskab, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar