tirsdag den 18. januar 2011

Nordjysk virksomhed: Praktikpladser er uundværlige

Praktikpladser kan være svære at få, men de er uundværlige af én grund: man opbygger en erfaring, der umuligt kan læres eller læses på. Det kan mediegrafikereleverne Kristian Bendsen og Simon Verndal fra Aalborg Tech College bekræfte.

Tilbage i 2008 var det ikke et problem for mediegrafikereleverne Kristian Bendsen og Simon Verndal at få en praktikplads hos CM Network A/S. Mens unge nu leder langt efter praktikpladser, så står de over for at afslutte uddannelse og praktikophold i løbet af 2011. Men hvad tager de 2 unge nordjyder egentligt med sig, som gør praktikpladser så vigtige for unges uddannelser

De har begge flotte resultater fra alle skoleophold i praktikperioden, hvor gennemsnittet har ligget i den absolut pæne ende af 12-skalaen. De har begge fået en lærerig viden fra skoleopholdene. De har begge produceret alle tænkelige former for grafisk materiale for CM Network A/S, som er vist for modtagere over hele Europa. Men der er én ting, som er vigtigere end alt, de har lært i løbet af skoleforløbene, og den ting kan ikke læres; de har fået erfaring fra en virksomhed, der tvinges til at forny sig igen og igen som følge af internetbranchens omskiftelige form.

Da jeg som 17-årig begyndte mit praktikophold hos CM Network i april 2008, var det en helt anden virksomhed, jeg trådte ind i. Vi sad i mindre lokaler, havde færre aktiviteter og havde generelt en mindre modtagergruppe , siger Simon Verndal, mens nu 24-årige Kristian supplerer: Vi har igennem nu snart 3 år udviklet os i takt med, hvad Magnus (Magnus Kjøller, direktør for CM Network A/S red.) ønskede fra os for hele tiden at være et skridt foran konkurrenterne.

Onlinebranchen stiller konstant nye krav til os som virksomhed, og derfor må vi også stille større og større krav til vores ansatte , udtaler Magnus Kjøller, der er utroligt glad for at være med til at give denne værdifulde erfaring til eleverne og generelt alle sine ansatte, der fra kontoret i Aalborg Centrum hver dag arbejder på at udvikle nye muligheder og oplevelser for internetbrugeren.

Igennem deres praktikperiode har CM Network A/S udviklet sig drastisk og glæder nu mere end 7 mio. aktive brugere med muligheden for at få gratis gaver på PointShop. Da Simon og Kristian begyndte, lavede de grafik til under en tredjedel af dette medlemstal. Denne positive vækst har været en altafgørende faktor i deres udvikling, og de har været med til at gøre CM Network A/S til en ledende figur inden for deres markedsområde.

De 2 lokale drenge kan snart se tilbage på et praktikophold, der har givet dem en erfaring, der åbner såvel nordjyske som internationale døre for dem takket være virksomhedens internationale vækst og fokus. En dyrebar lektion, man ikke kan læse sig til.

På CM Network A/S kontor i Aalborg Centrum sidder til daglig 16 fuldtidsansatte og arbejder med 5 selskaber og en lang række internetservices, der alle har til opgave at skabe større værdi for den almindelige internetbruger. På PointShop er der mere end 7 mio. aktive brugere fordelt på 7 lande, og der er sendt over 275.000 gratis varer til sidens medlemmer siden 2006. Kristian, Simon og Magnus kan alle kontaktes fra hjemmesiden http://www.cmnetwork.dk

Læs mere her

tags: Europa, direktør, internet, 2011, 2008, uddannelse, Aalborg, virksomhed, 2006, praktikplads,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar