tirsdag den 3. december 2013

Designledelse er det nye buzzword i Norden

For at imødekomme den kraftigt voksende interesse for designledelse, Design Management, afholder Dansk Design Center i samarbejde med Design Management Institute det første netværksseminar af denne størrelse for Design Managers i de nordiske lande. Seminaret afholdes i forbindelse med Copenhagen Design Week og finder sted den 2.-3. september.

For 50 år siden handlede nordisk design om møbler, lamper og tøj. I dag er design langt mere end det, og flere og flere immaterielle designkoncepter vinder indpas i erhvervslivet. I manges ører lyder det måske absurd, at design kan indtænkes i en virksomheds ledelse, men inden for de sidste par år har Design Management udviklet sig til at være et af de helt store nøglebegreber for en virksomheds vækst.

En Design Manager er en leder, som konstant tager design-relevante beslutninger, og som har ansvaret for nye og innovative produkter. Design Management er derfor ofte det vækstskabende link mellem design, teknologi, bruger, ledelse og marketing.

Behov for professionelt netværk
I Norden er fænomenet dog stadig forholdsvist nyt, og nordiske Design Managers har derfor i høj grad behov for vidensdeling, inputs og inspiration. De står i denne tid over for nye og krævende udfordringer og skal konstant holde sig på forkant med udviklingen. Derfor har efterspørgslen på et professionelt netværk Design Managers imellem været stor, ikke mindst i en tid hvor finanskrisens spor stadig er tydelige, og hvor der er et udpræget behov for at se fremad og tænke udvikling.

Design Managers oplever som følge af finanskrisen en række nye arbejdsudfordringer, som vi gerne vil imødekomme med dette internationale netværksseminar. Her får Design Managers mulighed for at udveksle erfaringer og søge inspiration, og samtidig får de udviklet deres faglige og professionelle netværk, hvilket er fordelagtigt, når man beskæftiger sig med en konkurrencepræget branche , siger Merete Brunander, Design- og Innovationsdirektør i Dansk Design Center.

Netværksseminaret byder blandt andet på en af tidens mest toneangivende designdirektører fra Philips Design. Der vil være foredrag og herefter en række workshops, som har til formål at styrke netværket mellem Nordens Design Managers.

Læs mere om Design Management på www.dmi.org

Tid og sted
2. september 2009 kl. 12 - 3. september 2009 kl. 16

Læs mere her

tags: 2009, direktør, finanskrisen, virksomhed, Philips, erhvervslivet, teknologi, Management, konkurrence, Dansk Design Center, Design,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar