torsdag den 19. december 2013

Regeringens kreditpakke uden effekt på ledighed

Regeringens udspil til kreditpakke er for uambitiøst og Dansk Metals forbundsformand tvivler på, at det vil få en målbar effekt på ledigheden. Det kan i hvert fald ikke stå alene, og derfor opfordrer forbundet regeringen til at følge op med en egentlig uddannelsespakke.

Regeringen vil med en ny kreditpakke hjælpe små- og mellemstore virksomheder med at få lettere adgang til kapital. Dansk Metals forbundsformand hilser pakken velkommen, men påpeger at det er helt andre virkemidler, der skal tages i brug:

- Det er bydende nødvendigt at regeringen giver hjælp til de virksomheder, som er blevet klemt af de mere og mere påholdende banker, men regeringstoppen oversælger indholdet. Men, der er ingen tvivl om, at der skal flere og større tiltag til, hvis den eksploderende ledighed skal stoppes, forklarer Thorkild E. Jensen.

- De 500 medarbejdere på MAN Diesel i Frederikshavn, der er stillet en fyreseddel i udsigt, får ikke gavn af regeringens udspil. Og kreditpakken vil heller ikke stoppe den eksplosive stigning i ledigheden, der vil fortsætte i de kommende måneder, siger Thorkild E. Jensen.

Metal-formanden mener, at regeringen hurtigst muligt skal komme med en uddannelsespakke rettet mod de mere end 105.000 ledige:

- Vi må se i øjnene, at mange af de danskere, der bliver ledige i disse måneder, ikke får et arbejde lige med det første. Derfor burde regeringen hellere satse på at give dem uddannelse og opkvalificering, så de er bedre rustet, når krisen er overstået, mener Thorkild E. Jensen.

Læs mere her

tags: uddannelse, regeringen, virksomhed, kemi, regering, Frederikshavn, opkvalificering, Dansk Metal,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar