lørdag den 7. december 2013

Skolepraktik sparer samfundet millioner

15 procent færre praktikpladser gør, at et stort antal unge risikerer at blive tabt for uddannelsessystemet. Det bliver rigtig dyrt for samfundet, siger HK.

Det står slemt til for rigtig mange unge på de danske erhvervsuddannelser. Siden den 20. juli er manglen på praktikpladser steget voldsomt. For en måned siden stod erhvervsuddannelserne og manglede 5587 praktikpladser. Nu mangler man 6424 praktikpladser. Det er en 15 procent stigning på bare én måned.

- I bedste fald kommer det til at betyde, at mange unge bliver nødt til at se sig om efter en ny uddannelse. I værste fald kommer uddannelsessystemet til at tabe de unge på gulvet, fordi de opgiver at finde en ny uddannelse, siger HK's næstformand Karin Bancsi.

- Det er især et problem på grund af den økonomiske krise. I opgangstider er det ikke så svært for de unge at gå ud og finde sig et job, så de kan forsøge sig selv. Men i dag er der stor risiko for, at mange af de unge går arbejdsløshed i møde. Det er ikke rimeligt overfor dem, og så bliver det rigtig dyrt for samfundet, siger hun.

Karin Bancsi mener, det nu er på høje tid, at man øger antallet af praktikpladser, så det svarer til efterspørgslen.

- Alternativet til ingen uddannelse er jo, at vi risikerer at tabe en eller flere årgange på gulvet, siger hun.


Læs mere her

tags: arbejdsløshed, HK, økonomi, uddannelse, arbejdsløs, erhvervsuddannelser, praktikplads,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar