onsdag den 25. december 2013

Krise og kampagne får flere til at søge uddannelse

Erhvervslivets krise har sammen med en massiv hvervekampagne været med til at øge søgningen til Aalborg Universitets særlige Adgangskursus, som kan være første skridt på vejen mod en ingeniørkarriere.

Universitetet var i starten af året meget udfarende med at tilbyde oplysninger om den særlige uddannelses-mulighed. Målgruppen for kampagnen blev fastlagt ved at holde et vågent øje med de løbende beretninger om nedjusteringer og fyringsvarsler i byggeriet og andre brancher.

- Vi kontaktede konsekvent de relevante virksomheder, hvor vi fik nys om, at der var problemer og nedskæringer i kølvandet på finanskrisen. Samtidig sikrede vi os, at fagforeninger og offentlige jobcentre var meget opmærksomme på vores tilbud om at prøve at få det bedste ud af situationen ved at løfte uddannelsesniveauet, så vi ruster os til fremtiden, forklarer studieleder på AAU Adgangskursus Inge Stenner Rasmussen.

Kombination af flittigt opsøgende arbejde og krise-fremkaldt motivation hos mulige ansøgere har efter hendes vurdering ansvaret for den fremgang, som de nye ansøgertal til adgangskursus viser. Universitetet udbyder kurserne i Aalborg, Esbjerg og Frederikshavn, og indtil videre er der i alt optaget 119 adgangskursister. Det er en fremgang på over 50 procent i forhold til i fjor.

- Vi forventer endda, at fremgangen bliver endnu større, fordi der typisk kommer flere ansøgere til i den kommende periode frem til kurserne starter den 17. august, siger Inge Stenner Rasmussen.

Yderligere oplysninger:
Studieleder: Inge Stenner Rasmussen, leder af Adgangskursus ved Aalborg Universitet, mobil 3056 8617

Fakta om Adgangskursus :
  • Adgangskursus er den alternative og hurtigste vej til en ingeniøruddannelse, og den er målrettet håndværkere eller ufaglærte med mindst 10. klasse og et par års relevant erhvervserfaring. På ét eller halvandet år er det muligt at få en adgangsgivende eksamen til alle landets ngeniøruddannelser, og Aalborg Universitet udbyder kurset i både Aalborg og
    Esbjerg.

  • Mere information om Adgangskursus på Aalborg Universitet : http://www.ak.aau.dk/

  • Nyhed fra januar om kampagnen for Adgangskursus : http://presse.aau.dk/nyheder/4001289




Læs mere her

tags: Esbjerg, finanskrisen, uddannelse, fagforening, fagforening, Aalborg, Aalborg Universitet, virksomhed, Frederikshavn, ingeniøruddannelse, AAU, motivation, jobcentre, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar