torsdag den 12. december 2013

Studerende fra 24 lande lærer om vindmøller i Århus

Ingeniørstuderende fra hele verden deltager i de kommende dage i en østjysk sommerskole om vindenergi, der netop er skudt i gang med et besøg i en 80 meter høj vindmølle. Bag sommerskolen står blandt andet Ingeniørhøjskolen i Århus.

Hele 24 nationaliteter er repræsenteret blandt de 45 deltagere, der får indsigt i de ingeniørfaglige udfordringer ved at designe vindmøller gennem undervisning, virksomhedsbesøg og projektarbejde. Sommerskolen er arrangeret af Ingeniørhøjskolen i Århus i samarbejde med Aarhus Universitet, Vestas og Siemens Wind Power.

En af styrkerne ved at have de mange nationaliteter tilstede er, at de studerende lærer at samarbejde i tværfaglige teams på tværs af nationalitet og kulturelle skel, hvor netop Danmark er langt fremme i en global sammenhæng, siger ingeniørdocent Martin Heide Jørgensen fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

Stor interesse for at være med

Mere end 100 studerende har ansøgt om at være med på sommerskolen, der varer frem til den 21. august og har base på Fuglsø-Centret på Mols. Martin Heide Jørgensen har flere forklaringer på den store interesse for at være med.

Årsagen til den store søgning er formentlig, at Midtjylland med globale virksomheder som Vestas og Siemens Wind Power er kendt verden over for vindenergi. Samtidig har vi på Ingeniørhøjskolen gjort meget for at synliggøre vores kompetencer inden for vindmølleteknologi internationalt, hvilket formentlig også spiller ind, siger Martin Heide Jørgensen.

Vigtigt at lære om vindenergi

Den aktive inddragelse af vindmølleindustrien i undervisningen er ifølge Martin Heide Jørgensen noget, der har stor gevinst for både studerende og virksomheder.

I en tid, hvor alle taler om, at vi skal begrænse CO2-udslippet, er det meget relevant, at vi i samarbejde med erhvervslivet forsøger at sikre studerende fra hele verden et indblik i produktionen og udnyttelsen af netop vindenergi med afsæt i de stor erfaringer, vi har i Danmark, siger Martin Heide Jørgensen.
 
Analysere teknologiske løsninger

Klimaaspektet understreges af, at deltagerne blandt andet skal undersøge, hvordan teknologi kan forbedre det globale miljø, ligesom de skal trænes i at analysere de teknologiske løsninger i forhold til at mindske udledningen af CO2.
 
De 45 studerende er udvalgt af et bedømmelsesudvalg med repræsentanter fra Ingeniørhøjskolen og virksomhedspartnerne, Vestas Wind System A/S og Siemens Power System A/S. Det er gratis for de studerende at deltage i sommerskolen.
 
FAKTA

Den internationale sommerskole om vindenergi finder sted fra 9-21. august 2009.
Undervisningen finder bl.a. sted i Århus og på Fuglsø-centret på Mols.
Sommerskolen er arrangeret af Ingeniørhøjskolen i samarbejde med Aarhus Universitet, Vestas og Siemens Wind Power.
De 45 deltagende ingeniørstuderende kommer fra 24 lande fra hele verden.
Det er gratis for de studerende at deltage i sommerskolen.

BILLEDTEKST

Udenlandske ingeniørstuderende besøger en østjysk vindmølle ved Randers.

FLERE OPLYSNINGER

Ingeniørdocent, ph.d., Martin Heide Jørgensen, Ingeniørhøjskolen i Århus: 8730 2522 (dir.) / 2340 7802 (mobil).

Læs mere her

tags: Danmark, Siemens, 2009, Aarhus Universitet, Århus, Vestas, CO2-udslip, Randers, Midtjylland, virksomhed, erhvervslivet, teknologi, energi, sommerskole, vindmøller, Ingeniørhøjskolen, Ingeniørstuderende, Fuglsø-Centret, Mols, undervisning, studerende, miljø, Siemens Wind Power,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar