mandag den 14. april 2014

Certificering i ledelse - Styrk dig selv som leder

I følge de nyeste poler fra lederundersøgelserne hos Aktiv Kurser Probana som pt. er landets førende uddannelsesvirksomhed inden for ledelse, psykologi og personaleledelse, HRM mere med mere end 3000 registrerede ledere og personaleansvarlige som kursister pa. peges der indgående på, at de kommende års største udfordringer bliver nedskæringer.

Men også at efteruddannelse bliver en af de vigtige indsatsområder for morgendagens ledere. Samtidig peger resultater fra undersøgelsen på, at lederne især ønsker mere psykoligsk viden og indsigt. Undersøgelsen tilkendegiver, at viden om menneskers adfærd i organisationer er blevet vigtigere og mere nødvendigt end nogensinde for både topledere, ledere og personaleansvarlige.

I undersøgelsen fremgår det, at der er bred enig om, at indsigt i og viden om erhvervspsykologi både i teori og praksis giver konkrete fordele, både for lederne og virksomhederne. Større forståelse for de menneskelige og strukturelle processer i virksomheden hjælper lederne og de personaleansvarlige til at blive bedre til at afklare virksomhedens organisatoriske aspekter, og til at facilitere forandring.

Afklarende erhvervspsykologiske værktøjer øger klart forståelsen inden for områder som virksomhedskultur, motivation, engagement, følelsesmæssige relationer, stress og kognitive ressourcer altså faktorer, der er af betydning for såvel det sociale klima i en virksomhed, medarbejdernes individuelle velbefindende, virksomhedens ansigt udadtil som dens produktion. Eksempelvis kan større viden om virksomhedskultur give et mere nuanceret billede af, hvorfor det kan være vanskeligt at få to medarbejdergrupper til at samarbejde på tværs af faggrænser. Et problem, der kan give anledning til store interne konflikter og smitte af på såvel stemning som produktion i hele virksomheden.

Erhvervspsykologi kan, foruden at give en større forståelse for processer i virksomheden, åbne op for forandringer. Erhvervspsykologiske værktøjer rettet mod forandring giver anvisninger på, hvordan en given situation eller problemstilling i en virksomhed med fordel kan løses.

Hos Aktiv Kurser / Probana udbydes flere forskellige åbne uddannelser inden for HRM og erhvervspsykologi alle bygget op omkring blended learning, hvilket gør dem utroligt fleksible. Ved at kombinere e learning med kursusdage ledet af erfarne konsulenter, erhvervsfolk og undervisere fra bl.a. Københavns Universitet og Handelshøjskolen er det lykkedes Aktiv Kurser / Probana at udvikle et uddannelseskoncept, der kan tilpasses den travle hverdag på det moderne arbejdsmarked.

Undervisningen sætter bla. fokus på forandringer af organisationens output via målrettede, og gennemtænkte strategier og på medarbejdernes adfærd i givne organisatoriske kontekster. Deltagerne lærer også, hvorledes man selv kan prioritere, strukturere og træne sine egne kommunikations og samarbejdsevner til gavn både privat og på arbejde.

Aktiv Kurser / Probana oplever at stadig stigende antal ledere bla. en række af landets tungeste erhvervschefer køber sig adgang til de forskellige lederuddannelsers elæringsplatforme online år efter år, alene for at få den nyeste inspiration og viden inden for de bløde områder. En løsning, som er gået hen og er blevet særdeles populær, fordi man her både kan finde værktøjer, metoder og guides, mv. inden for ledelse, men samtidig holde sig opdateret med den nyeste viden og inspiration inden for moderne personaleledelse, herunder tiltrækning og fastholdelse af sine medarbejdere.
 

Læs mere her

tags: København, Handelshøjskolen, uddannelse, virksomhed, stress, personaleledelse, efteruddannelse, Probana, psykologi, kommunikation, strategi, organisation, arbejdsevne, arbejdsmarked, motivation, værktøj, Københavns Universitet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar