mandag den 7. april 2014

Virksomheder er positive over for praktikpladsordningen

En undersøgelse foretaget af YouGov Zapera for Danske Erhvervsskoler viser, at de danske virksomheder er meget tilfredse med den eksisterende praktikpladsordning. 66 % af alle adspurgte virksomheder er positive eller meget positive over for ordningen, mens hele 71 % af virksomheder med elever eller lærlinge i et praktikforløb er positive. Mere end en tredjedel (36 %) af virksomheder uden elever eller lærlinge i et praktikforløb kender slet ikke til ordningen.

"Det er glædeligt, at virksomhederne er glade for praktikpladsordningen. Og det er især glædeligt, at over 70 procent af virksomheder med elever eller lærlinge er positive over for ordningen. Derfor er det også ærgerligt, at langt under 10 procent af de danske virksomheder overhovedet tager elever og lærlinge. Vores undersøgelse viser jo med al tydelighed, at når først virksomhederne har elever i et praktikforløb, ja så er de rent faktisk glade for ordningen", siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler.

Danmark har brug for flere praktikpladser, og Danske Erhvervsskoler opfordrer derfor danske virksomheder  store som små og offentlige som private  i alle brancher til at gøre, hvad de kan, for at skabe flere praktikpladser til lærlinge og elever de kommende år.

Undersøgelsen findes her: http://www.danskeerhvervsskoler.dk/presserum/Sider/Virksomhedererpositiveoverforpraktikpladsordningen.aspx
 

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, virksomhed, Danske Erhvervsskoler, praktikplads, lærling,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar