torsdag den 17. april 2014

Succesfuld genplacering kræver individuelle løsninger

Tiden er løbet fra de faste koncepter, mener to erfarne spillere inden for genplacering. Virksomheder og medarbejdere er ikke ens, og standardløsninger imødekommer ikke den enkeltes behov. way2move er et nyt samarbejde, som baner vejen for individuelt tilpasset rådgivning til afskedigede ledere og medarbejdere.

"Vi har erfaret at der er et behov for individuelle løsninger, og det har vi valgt at forholde os til. Vi oplever, at der er brug for fleksibilitet i mødet med virksomheden og medarbejderen – og den fleksibilitet giver vores erfaring os mulighed for at levere. Vi har gennem årene opbygget et omfattende katalog, og når vi eksempelvis laver materiale, plukker vi ud, så det passer til lige præcis dén virksomhed og dén medarbejder.

Standardpakken er for os at se ikke længere interessant hvis kvalifikationerne hos rådgiveren er i orden," siger Kim Paasche, indehaver af Coach´n Move. Med sin baggrund i forskellige virksomheder som HR–direktør har Kim Paasche selv siddet på den anden side af bordet, når der skulle uddeles fyringer. De erfaringer har han anvendt gennem flere års arbejde med outplacement–rådgivning.

Møde i øjenhøjde og intuition

Den anden halvdel af samarbejdet, Helle Drachman, indehaver af WayAhead, har de seneste 8 år arbejdet med udvikling af mennesker, karriererådgivning og arbejdsmarkedet og de sidste fire år specifikt med genplacerings–feltet.

"Du ved aldrig, hvem der kommer ind ad døren uanset om det er en direktør, funktionær eller lagermedarbejder. Og du kan kun komme det menneske i møde ved at have 100 procent fokus på hans eller hendes specifikke behov. Hvis du går ud fra et på forhånd fastlagt koncept, risikerer du at overse det individ, der sidder lige foran dig," forklarer Helle Drachman og understreger, at det kræver både erfaring og veludviklede intuitive evner at kunne improvisere på den måde. Kim Paasche supplerer:

– En kvinde mente ikke, hun kunne noget som helst. Hun var blevet opsagt fra sit arbejde med at stå og hælde brædder i en maskine, og Kim Paasche spurgte hende, om han så kunne hente én ind fra gaden til at overtage hendes job. Det svarede hun nej til og indså derved, at hun faktisk havde nogle kompetencer.

"Det var lige dét spørgsmål, hun havde brug for lige dér og det finder man altså ikke i et konceptmateriale. Det handler om at have erfaring med mennesker og evne til at se deres kvalifikationer og potentialer," fastslår Kim Paasche.

Individualitet er afgørende

"En direktør, jeg arbejder med lige nu, er slet ikke interesseret i papirmaterialet. Han har ikke behov for en mappe, men for nærværende sparring og her ville en teoretisk og modelfikseret tilgang ramme helt forbi målet."

Med way2move, som det nye samarbejde hedder, søger Helle Drachmann og Kim Paasche at honorere den stigende efterspørgsel på tilpassede og smidige genplacerings–løsninger. Bag sig har de en gruppe på otte erfarne rådgivere, som bistår ved større opgaver.

"Tidens ånd er at gøre løsninger individuelle. I dag forventer folk at blive behandlet som de individer, de er og det respekterer vi," slutter Helle Drachmann.

Pressekontakt:

Kim Paasche
(Billede vedlagt)
Coach´n Move
20 49 21 22

Helle Drachmann
(Billede vedlagt)
Wayahead
22 81 38 16
 

Læs mere her

tags: direktør, virksomhed, fleksibilitet, arbejdsmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar